Tanulmányként mutatkozik be Genfben az új C4 Picasso
Hírek, 2013. február. 7.
AS

A francia Citroen a Genfi Autószalonra a Technospace tanulmányautóval készül, amellyel a C4 Picasso új generációját kívánja előrevetíteni.

 


A közelmúltban láttak napvilágot azok a kémfotók, amelyeken a Citroen új C4 Picasso modelljének végleges változata láthatóak. A Citroen azonban csupán év végén kívánja bemutatni a C4 Picasso és Grand C4 Picasso utódját, ám az érdeklődés felkeltése érdekében a francia márka már a Genfi Autószalonra elhozza a Technospace koncepciót, amely nagyjából megegyezik a leendő szériaváltozattal.

 


A tanulmány 4,43 méter hosszú, 1,83 méter széles és 1,61 méter magas – mivel a Technospace már a Citroen új EMP2 moduláris padlólemezére épül, ezért a karosszéria alatti technika kevesebb helyet igényel, miközben az utastér még tágasabb lehet. Az ötszemélyes utastér mögött így a csomagoknak 537 literes tér áll rendelkezésre.

 


Ahogyan azt egy igazi Citroentől el lehet várni, a Technospace formaterve jövőbemutatóan extravagáns. A klasszikus márkajelzés dominánsan uralja az autó elejét, miközben a fényszórók formai kialakítása eltér a megszokottól, így a lámpák elrendezése – a Nissan Juke-éhoz hasonlóan – teljesen egyedivé teszi az autó megjelenését.

 

 

Az utasteret hatalmas üvegfelület veszi körbe. Megtartották a jelenlegi modell hosszan hátranyúló panoráma szélvédőjét, amelyekbe szinte észrevétlenül integrálták az oszlopokat. Az újjátervezett műszerfalat egy 12 colos érintőképernyő uralja. A koncepciót takarékos erőforrás mozgatja, amelynek széndioxid-kibocsátása akár 98 g/km lehet.




Forrás: auto-motor-und-sport.de, worldcarfans.com

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár