Hivatalos fotón a Kia cee’d GT
Hírek, 2013. február. 10.
AS

A háromajtós pro_cee’d GT után a Kia nyilvánosságra hozta a praktikusabb ötajtós változat első fotóját.

 


Már régóta köztudott volt, hogy a Kia új kompakt modelljéből sportmodellt készít, hiszen azon túl, hogy a gyártó maga ismerte ezt el, az álcázott pro_cee’d prototipusokat kiválasztott újságírók már tesztelhették is. A Kia azt is bejelentette, hogy az ötajtós változatból is fejleszt GT kivitel, amelyet ugyancsak a Hyundai Veloster Turbo 1,6 literes turbómotorja mozgat majd, ám a márka további részleteket egészen idáig nem hozott nyilvánosságra.


Most azonban ez megváltozott, hiszen még a hivatalos genfi bemutató előtt megjelent az első fotó az új Kia cee’d GT-ről. Nem meglepő módon az ötajtós változat új, agresszív első kiképzésével, hatalmas hűtőnyílásaival, új hűtőmaszkjával és 18-as alukerekeivel ugyanolyan megnyerő jelenség, mint a már ismert háromajtós testvére.

 


A cee’d GT motorterében is a Hyundai konszern 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses GDI turbómotorja dolgozik majd, amely a 204 lóerős teljesítményének és a 265 Nm nyomatékának köszönhetően 7,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra.


Mivel a Kia az utóbbi időszakban folyamatosan csepegtette az információkat, így minden bizonnyal még a március elején megtartandó hivatalos bemutató előtt további részleteket is megtudhatunk az új sportmodellekről.




Forrás: carsuk.net

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár