Európába érkezik a villanymotoros Spark
Hírek, 2013. február. 14.
AS

Európában is elérhető lesz az Egyesült Államokban már bemutatott elektromos hajtású Chevrolet Spark: a bemutatót a genfi autószalonon tartják.

 

 

A tavalyi Los Angeles-i autószalonon mutatta be a Chevrolet a Spark elektromos hajtású változatát, amelyet a genfi autószalonra is elhoz. A Spark EV erősebb lesz a kategóriatársainál, hiszen villanymotorja 130 lóerős teljesítményre és 542 newtonméter nyomatékra lesz képes, ezzel 8,5 másodperc alatt gyorsít nulláról százra.

 

 

A 20 kilowattórás kapacitású lítiumion-akkumulátort, amelyet folyadékhűtéssel láttak el, háztartási váltóáramról és egyenáramról is fel lehet tölteni. Az otthoni töltés, amihez a kábel alapfelszerelés, 6-8 órát vesz igénybe, míg a gyorstöltőnél húsz perc alatt nyolcvan százalékos töltöttség érhető el. Fontos, hogyaz akkumulátor naponta több gyorstöltést is elvisel.

 

 

Belül is megváltozott a Spark, a műszeregységet hétcolos, színes LCD képernyő helyettesíti, akárcsak az Ampera esetén, és egy ugyanekkora kijelző került a középkonzolra is a multimédiás rendszernek, klímaberendezésnek és fedélzeti számítógépnek. A mobiltelefont integráló MyLink rendszer és a tolatókamera is szériafelszerelés.

 

 

A Spark EV az idei premiert követően 2014-től lesz kapható bizonyos európai országokban, Magyarországon valószínűleg nem forgalmazzák majd. A belső térről készült képeken még az amerikai kivitel látható.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár