Módosul a parkolási rend a fővárosban
Hírek, 2013. február. 22.
AS

Változik a parkolási rend Budapest több kerületében, például várakozási övezet lesz a Gellérthegy I. kerületi oldala, a Margitszigeten pedig csökken a díjmentes időszak, mert az autósok kijátszották a rendszert.

 

Pénteken szavazta meg a Fővárosi Közgyűlés az új parkolási rendeletet, amely több kerületben is változást hoz. A Gellérthegy I. kerületi oldala fizető övezet lesz, ahol legfeljebb 3 óráig lehet várakozni, egy óra 350 forintba kerül majd. Az övezet kialakítását a Budavári Önkormányzat kérte, hogy a Gellérthegyet ne használják egész napos parkolónak az autósok.

 

A Ferenciek tere átépítésének idejére a Városház utca teljes hossza, valamint a Párizsi utca Városház utca és Petőfi Sándor utca közötti szakasza kikerül a korlátozott behajtási övezet besorolás alól, és tavasszal fizetős övezetté válik. A mindenki számára elérhető övezetben a díjfizetés áprilisban indulhat.

 

A Margitsziget északi részén az eddigi 30 perces díjmentes várakozás időszaka 10 percre csökken, mert az üzemeltető Budapesti Közlekedési Központ azt tapasztalta, hogy az autósok visszaélnek a rendszerrel: fél óra múlva kihajtanak, majd újra behajtanak a parkolóba, így kerülve el a díjfizetést. Az ingyenes időszak a BKK szerint áruszállításra, valamint utasok be- és kiszállítására vonatkozik.

 

Az 56-osok terén, korábban Felvonulási téren lévő buszparkoló használata átmenetileg díjmentessé válik, mivel a tapasztalatok szerint az autóbuszok a fizetős helyett a környező ingyenes területeken várakoztak. Erre hamarosan már nem lesz lehetőség a téren, ugyanis a városligeti díjfizetés bevezetése után mindennap 8 órától 18 óráig személyautónként 350 forintot, buszonként pedig 1050 forintot kell majd fizetni.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár