Megérkezett az új esztergomi Suzuki SX4
Hírek, 2013. március. 5.
AS

Bemutatkozott a Suzuki SX4 új generációja, amely jelentősen nagyobb lett elődjénél, ezzel a Nissan Qashqai konkurensévé lépett elő.

 

 

A genfi autószalonon mutatta be a Suzuki az SX4 második generációját, amelyet korábban az S-Cross tanulmányautóval előlegezett meg. Az újdonságot eredetileg is az SX4 utódjának szánták, de egy kategóriával nagyobb lett annál: olyan kompakt modellek közé lépett, mint a Nissan Qashqai és a Mitsubishi ASX.

 

 

A 4,3 méter hosszú, 1,77 méter széles és 1,57 méter magas autó 16 centiméterrel hosszabb az elődjénél. A tengelytávolság tíz centiméterrel 2,7 méteresre növekedett, ami tágasabb utastér kialakítását tette lehetővé. A csomagtér mérete a korábbi 270 literről 430 literesre nőtt.

 

 

Divatosabb is lett az új SX4: LED-es nappali menetfény került az első lámpákba, új a középkonzol kialakítása, a műszerek között pedig nagyfelbontású kijelzőt találunk, ahol a fedélzeti számítógép adatai olvashatók le. Újdonság az egy méter hosszú, dupla napfénytető, amelynek mindkét üveglapja hátrahúzható.

 

 

Kétféle motorral választható az SX4. Az 1,6 literes, 120 lóerős, 156 Nm nyomatékú benzines négyhengereshez ötsebességes kézi vagy fokozatmentes CVT váltó kérhető, az 1,6 literes, 120 lóerős, 320 Nm nyomatékú turbódízelhez pedig hatfokozatú manuális sebességváltó jár. A fogyasztást a motor belső súrlódásának csökkentésével és start-stop rendszer alkalmazásával mérsékelték.

 

 

Mindkét motorhoz rendelhető a Suzuki továbbfejlesztett, ALLGRIP névre keresztelt összkerékhajtású rendszere. A két első ülés között található kapcsolókkal négyféle üzemmódot lehet kiválasztani. Auto módban alaphelyzetben az első kerekek hajtottak, és csak szükség esetén kapcsolódik be a hátsó hajtás. A Sport mód kanyargós úton használja ki az összkerékhajtás előnyeit, a Snow mód havas, poros és egyéb csúszós felületen ideális, míg a Lock abban segít, hogy az autó kiszabaduljon a hóból, sárból vagy homokból.

 

 

Összesen tízféle szín közül lehet választani, amelyek közül kettő új: a képeken is látható lime zöld és ametiszt szürke. Az új generációs SX4 is a Suzuki esztergomi gyárában készül majd, idén ősszel kerül a piacra.

 

 



A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár