A Wraith kupé a Rolls-Royce leggyorsabb modellje
Hírek, 2013. március. 7.
AS

Kevesebb mint öt másodperc alatt gyorsul százra a több mint hatszáz lóerős Rolls-Royce kupé, amelynek sebességváltója műholdas információk alapján dolgozik.

 

 

Mostantól már nem csak a Phantom, hanem az eggyel kisebb Ghost alapjaira is épít kupékarosszériás modellt a Rolls-Royce. A Wraith elegáns formája jól illeszkedik a brit márka kínálatába, teljesítménye pedig a választék legerősebb autójává teszi.

 

 

A Wraith motorja ugyanaz a 6,6 literes, dupla turbós V12-es benzines, amely a Ghost orrában is megtalálható, de itt 632 lóerőre és 800 Nm nyomatékra képes. A nyolcfokozatú automata váltóval 4,6 másodperc alatt gyorsítja a Rolls-Royce-t nulláról százra, a végsebesség 250 km/órában korlátozott.

 

 

A Wraith egyik újdonsága a műholdas információk alapján dolgozó automata sebességváltó. A navigációs jelek alapján ugyanis az autó előre tudja, hogy kanyar, emelkedő vagy körforgalom következik, és ennek alapján választja ki a megfelelő sebességfokozatot.

 

 

A másik újdonság a Spirit of Ecstasy Rotary Controller névre keresztelt forgókapcsoló, amellyel a multimédiás-navigációs berendezés irányítható, a tetejére ugyanis touchpad került, ahol kézzel is be lehet írni a karaktereket. A Wraith ezen felül olyan kényelmi és biztonsági extrákkal is rendelkezik, mint az adaptív tempomat és a ráfutásgátló fékrendszer, és ebben is opcióként választható a csillagos égboltot mintázó világító tetőkárpit.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár