Elkészült a kétmilliomodik Lada Niva – videóteszt és archív fotóalbum a típusról
Egyéb, 2013. március. 14.
AS

Harminchat év után elkészült a Lada kétmilliomodik terepjárója. A Niva bemutatóját 1977-ben tartották, és még évekig biztosan a kínálatban marad.

 

 

2013. március 12-én elkészült a kétmilliomodik Lada Niva az AutoVAZ üzemében. A jól ismert orosz terepjárót 1977. április 5-én mutatták be, és egészen 2004-ig Niva néven gyártották, azóta Lada 4x4 a hivatalos neve.

 

 

Ez a típus volt az első Lada, amelyet a Szovjetunión kívül is gyártottak: 1985-ben indult be a termelése Görögországban, majd Ecuadorban, Uruguayban, Egyiptomban és Ukrajnában is legördült a gyártósorokról, jelenleg pedig Kazahsztánban készül még.

 

 

Időközben az AutoVAZ folyamatosan modernizálta a típust, az utóbbi években ABS, elektronikus gázpedál, megerősített kuplung, áttervezett hajtómű, szervokormány és újabb lengéscsillapítók is kerültek a típusba, ezen felül új visszapillantó tükrökkel, informatívabb műszeregységgel és eltérő kárpitokkal szerelték fel.

 

 

A hírek szerint 2016-ig biztosan folytatják a Niva gyártását, de egy új Lada terepjáró fejlesztésének előkészítését is elkezdték.

 

Az első Lada Niva teszt az Autó2-ben 23 éve készült.

 

 

Archív és új prospektusképek a Lada Niváról

 



A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár