Orbán Viktor és Pintér Sándor megsért pár KRESZ szabályt, de megtudják két nap után az igazságot
Vélemény, 2013. március. 17.
Auto2

„De, elment az idő, ha jól látom!” – mondja „mély empátiával” Orbán embere (megerősített források szerint maga Pintér Sándor) a két napja veszteglő kamionosnak.

Orbán is megsért pár KRESZ szabályt, de két nap után megtudja az igazságot, ez viszont nem nagyon érdekli.

 

A következőkben bevallottan kekeckedni fogok. Ennek pedig az az oka, hogy Orbán Viktor botrányosan leszerepelt az ünnepi hétvégén. Nekem számtalan gondom van Orbán Viktor társadalom-, gazdaság-, oktatás- stb. politikájával, de most nem ezekről van szó. Amit becsültem Orbán Viktorban, az eddig a határozottsága volt, ami bajban jól jön. Vagy rosszul, de erre nem is mertem gondolni.

Mivel közlekedési, autós és érdekvédő honlap vagyunk, csakis e tárgykörben vizsgáljuk azt, hogy:

a.) a vészhelyzetben az egész kormány leszerepelt,

b.) az őket ért kritikákat figyelmen kívül hagyták,

c.) a tanulság levonása, és felelősségre vonás helyett megdicsérték egymást,

d.) haladéktalanul belekezdtek a hazudozásba és önfényezésbe,

e.) de még ezt is nagyon rosszul csinálják.


A felsorolt a-e pontoktól nagyon felháborodtam, ezért engedtessen meg nekem, hogy kicsit ingerült legyek. No, annyira nem, mint a Fideszes Deutsch Tamás aki a neten név szerint elküldött engem, hogy hová, azt én nem írom le, mert mégis. Ide kattintva olvashatják.

Ennek alapján én is elküldhetném őket, az egész baráti kőrt, de nem teszem, ehelyett kicsit nevetgélek rajtuk, hogy milyen butácskák is a magukat okosnak hívő országvezetőink. De az eset komoly aggodalomra ad okot!

 

 


Elrettentő ez a kis riportfilm, különösen az első rövid részlet. Beszéljünk most arról, ahol O.V. felveszi a bandukoló párt. Magam is sokat készítettem hasonlót, és egész jó a riporter, bár az hiba és modorosság, hogy enyhe tájszólásban kérdez. Ezzel próbálja a közvetlenség képzetét kelteni, na meg a hanyag hangsúlyozással. Egyszerű emberre veszi a figurát, gondolván így kell beszélni a nép – egyszerűnek hitt – gyermekével. Ezt például én egyből kikérem magamnak a nép nevében. Olyan ez, mint hogy a gyerekkel sem gügyög az érttelmes ember, hanem beszél neki. Persze ez is feltételez bizonyos fokú intelligenciát.

Ha nem tudnánk kicsoda,a sofőr, azt hihetnők, lekezelő egy kicsit, de mi tudjuk: Ő nem olyan. Pedig nagy sztár, Miniszterelnök. Csak úgy megy egy mikrobusszal, maga vezet. TEK sem előtte, sem utána. (A filmen nem, a valóságban persze, hogy igen!)  Most, szombaton, két nappal a hóvihar után, személyes jelenléttel és PR filmekkel próbálja elterelni a figyelmet kormánya tehetetlenségéről és azokról a fiaskókról, amelyeket saját rosszul sikerült kijelentéseinek köszönhet. Nehéz lehet ez a munka, de ezt nem tudhatom, mert a dolog nem csereszabatos. A riporter nem miniszterelnökösködhet, ha kedve tartja, egy kicsit sem. Riportfilmet viszont készítettem pár százat (ezret) és bizton mondhatom, ilyen szituáció nincs. Emberek így nem viselkednek. Vagy megismerik a sztárriportert, és akkor azt jelzik, legalább egy hangsúllyal, felkiáltással, vagy nem ismerik meg. De akkor nincsenek így megszeppenve. Itt van például a hölygy, B. Katalin, csíkszeredai fodrász-kozmetikus. A Facebookon kedvencként jelőlte be Révész Máriuszt. Most meg megáll neki, maga Orbán Viktor, és el sem ájul?!  Ez nem valós helyzet. Olyan sincs, hogy valakiknek a képébe dugnak egy kamerát és ezt szótlanul tűrik. A minimum az, hogy visszakérdeznek. Kik Önök? Vagy a legrosszabb és legtöbb esetben: benne leszek a tévében? Majd megkérdik melyikben és mikor. Ilyen szituáció tehát nincs – szerintem. Ha pedig csak eljátszották nekünk, mint Putyin a tigrisvadászt, akkor vonjuk le a tanulságot. Nekünk ilyen hős jutott. Legyőzi a riportalanyt. Puszta kézzel!

 

Kamionos párt segített ki Orbán az M1-esen

[origo], 2013. március 16., szombat

Kisegített egy az M1-es autópálya szélén gyalogló fiatalt párt az épp a helyzetről tájékozódó miniszterelnök, és kisbuszával elvitte őket az út szélén hagyott kamionjukig. A délutáni esetről készült videó már fel is került a kormányfő Facebook-oldalára.

 

Az első után, megnéztem a filmecskét mégegyszer.

„Bevásároltak, mennek vissza a kocsijukhoz” – mondja Pintér Sándor már 100 méteres távolságból. Akkor még nem látjuk, mi van a sétáló pár kezében. De ő már igen. Aztán látjuk is a szatyrot közeliben. Piros arany sejlik át a csomagoláson. Hát a fene tudja, lehet, hogy ezt nem a berendező válogatta össze, de gyanús. Olyan „szatyros” szatyor, ha értik, amit mondani akarok.  Egy olyan országban, ahol Szaniszló nem kávét hord a furcsa ízlésű szerkesztőjének, hanem újságíróknak szánt kitüntetést kap, nos ott egy ilyen film már nem is számít meglepőnek. Csak kínosnak, de nagyon!

 

Hogy nem csak nekem vannak kétségeim, mutatja egy komment, amit Orbán Viktor hivatalos lapján találtam, a kisfilm alatti hozzászólások között:

 

„Ügyesen kocsikázik Piktor atyánk, mikor meglát két gyalogost az autópályán. A cselekmény szerint otthagyták autójukat, és elgyalogoltak egy TESCO-ba, most épp tartanak vissza az autóhoz. A pálya sík üres. Az pálya túloldalán látszik, hogy egy egyszerű lehajtós pihenőhely van ott. A kijárataik közel vannak egymáshoz, ez alapján bogarásztam az autópályán. Egy ilyet találtam, a Liget vagy más néven Grébics pihenőt, a 73 km-nél. Körülbelül egy km-t autóznak, akkor a látható tábla a 74-es lehet. A legközelebbi Tesco 8,6 km, odavissza 17. Szép túra. Mondják, hogy előrébb áll a kamion kicsivel, illetve kettő kamion áll ott. Az egyiket mentik, az érthető. Más autó se közel, se távol, de derék székely testvéreink meg sem lepődnek, igaz legalább 3 órán keresztül sétáltak, vásároltak, az út közben teljesen kiürült. Mert ha már akkor üres volt, mikor elindultak, akkor csak nem vállalkoznak ekkora útra. Ez ellene szól annak is, hogy elvitték őket, mert miért stoppoltak volna visszafelé, ha üres a pálya? És ha nem gyalogoltak, akkor meg irreálisan rövid idő alatt tűnt el minden autó. Sőt, nagyon jól tudta, hogy két kamion van csak ott. És az egyiket épp mentik. Bár legutoljára 3 órája látta, az akkor még beállt pályán, több száz autó között.”

 

Ez volt az a pillanat amikor megnéztem még párszor a filmet.

Ennek alapján a sofőr, maga Orbán Viktor többször is megszegte a hatályos KRESZ szabályokat. Jó lenne, ha a rendőrség a film alapján küldené a csekket, mint a segítségnyújtás közben árokba csúszó autósnak. (Ez egy másik vélt botrány. A rendőrség cáfolja, a kárvallott pedig a rendőrséget cáfolja.)

 

Azt a hosszú filmből tudjuk, hogy Orbán Viktor, és Pintér Sándor be volt kötve, de a felvett utasokat egyikük sem figyelmezteti a biztonsági öv használatára, és miközben ők nem kötik be magukat, elindulnak. Ezzel a Miniszterelnök megszegi a KRESZ 48.§ 4. pontját, a Belügyminiszter pedig asszisztál ehhez.

 

„A külön jogszabályban meghatározott M1, M2, M3, N1, N2, N3 kategóriájú gépkocsiban, amelynek meghatározott üléseit biztonsági övvel kell felszerelni, továbbá olyan járműben, amelynek üléseit biztonsági övvel szerelték fel, az ülésen utazó személynek a biztonsági öv becsatolásával kell magát rögzíteni."

 

Az 5/b pont rámutat a Miniszterelnök személyes felelősségére is:

"a járművezető által tájékoztatni kell a biztonsági övek kötelező használatáról."

 

Ezt Orbán ugyanúgy elmulasztotta, mint sok fontos kérdésben a társadalmi vitát.

De szabályt sért jogvégzett vezetőnk az ajtók ki-be csukásakor is (3 esetben), mert:

„23§ (3) A jármű ajtaját az utas csak akkor nyithatja ki, ha ezzel a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti." Bekötetlen utasoknál ez megáll.

 

Tudom, Orbán Viktornak képviselői mentessége van, de ha már kampányfilmet forgatnak, akkor ügyeljenek a részletekre. Ha a kormányőr nem kormányőr, hanem maga Pintér Sándor, akkor meg nopláne! De nem emiatt bukta ez a film. A főszereplő elmondja, hogy amikor elindult, akkor még Pesten esett. Ez tehát a Katasztrofavédelem felőssége, hogy akik látják a bekamerázott sztrádán a hófuvást, nem terelik el a forgalmat. Ez is jó! Orbán két napja tájékozódik, és egy véletlenül felvett kamionostól tudja meg, hogy Pesten csütörtökön még esett, amikor a 70-nél már tombolt a tél! Tehát aki azt hallja, hogy az ország egész területén ne induljon útnak, az azt hiszi, mint a farkast kiáltó fiú esetében. Oly sokszor megtörtént már az alibi riadó. A Katasztrófavédelemnek azt kellett volna közölnie, hogy az ország mely része veszélyes. Olyan közlés nem volt, hogy ne keljenek útra azok akik az M1 meghatározott térségébe tartanak! De ha ennyire nem tudott semmit Orbán, akkor mit dicsért az emberein? Miután meg már az megtörtént, azután ezt a magukat cáfoló mondatot melyik amatőr tette ki Orbán saját honlapjára? Bravó!

 

Vicces az is, hogy a felvett fiatalember Pintér Sándor segédriporter kérdésére elmondja, ekkora hófúvást még nem látott. Érdekes, pedig az ember azt gondolná, Erdélyben nem ritka!

Itt jegyzem, meg, hogy a két napja hóban dekkoló kamionosnak azt mondja Orbán embere:

„De, elment az idő, ha jól látom!" szó szerint. „De, elment az idő, ha jól látom!"

Micsoda arcátlan, lekezelés ez. Ki lehet ő? Kormányőr? Sajtós? Tanácsadó? Tényleg maga Pintér Sándor? Ha igen, mit mondana erre Deutsch Tamás az én helyemben? Jó lenne néha Deutsch Tamásnak lenni!

A kamionos fiú következő mondata meg egyből cáfolja az előzőt.

Elmondja: hóvihart most sem látott, mert az elöttük volt! Bravó újra! Azt kéne súlykolni az emberekbe, hogy ekkora hóvihart még nem látott emberünk, de ő becsületes és elmondja, hogy most sem látta. Ha meg nem látta, összehasonlítani sem tudja.

 

Van itt még egy kép, amire korábban azt mondtam, hogy ez az  Orbán Viktort szálító járműpark a helyszinen. Nos, lehet, hogy nem.

 

 

Az azonban bizonyos, hogy ezen a képen egy komplett "fontosember" konvoj látható. Felvezető rendőrségi autó, fontosember mikrobusz, bíztosító luxusterepjáró. Mind a mi adónkból. Ez egy másik nap, és Orbán Viktor lehet, hogy tényleg egyedül ment felcsúti házából a fehér VW busszal és hű Pintérével felfedezőútra, de ez nehezen hihető. De ha nem Őt, akkor mégis kit vitt ez a három autó? Hajdú Jánost a TEK-től? Hogy is van ez? A miniszterelnök – a védett személy – egyszál fegyver nélküli nyamvadt rendőrrel, és valaki más – egy kigyúrt beosztott – komplett kisérettel? Vagy tényleg csak kamu a felvétel és ez a csapat végig ott kisérte a forgató stábot? Valami nagyon nem stimmel itt. Ha pedig egy katasztrófahelyzetet arra használnak, hogy nekünk cirkuszt csináljanak a kenyér helyett, akkor köszönjük azt nem kérjük.

 

Van még néhány gondolatom a teljes filmről. A főszereplő testbeszédét, a dialógusok mélységét, átéltségét hosszan elemezte már tegnap az index. Nem szólnék a főszereplő ruházatáról sem, de az látszik, hogy a reggeli öltözésnél nem volt asszony a háznál. Azt, hogy a cipőbefűzést nem mutatják megértem, nekem is van egy kis pocakom, én is elfáradok tőle. A filmet hosszan tudnám elemezni, de nem fogom. Viszont a vezetés és közlekedéstechnikát, azt igen.

Először a dicséret. Orbán Viktor bekötötte magát minden beszállás után, és kikötötte magát minden kiszállás előtt. Ez egyrészt dicséretes, másrészt praktikus. Viszont forgalommal szemben megy a lezárt sztrádán, megkülönböztető jelzés és felvezetés nélkül.

A hosszabb filmben 3 perc 54 másodpercnél fel is hívja erre a tűzoltó, sisakfelirat szerint Erdélyi Krisztián a Miniszterelnök figyelmét:

– Jönnek szembe autók!

Orbán Viktor erre csak magabiztosan legyint... (És kinéz a tűzoltó mögé!)

– Majd le... – mondja, és kezével azt jelzi le -tereljük,- söpörjük???

De észbekap és "lerendezem"-mel fejezi be a mondatot.

Kik, ők a fehér civil autóval, akiket a tűzoltók egy perccel korábban hosszan nem ismertek fel?

Ez szabálytalan, de ami nagyobb baj életveszélyes. A szabályosan (!) szembejövő járművek mind használják a megkülönbözető jelzést. És ezt nem vette észre a TEK, a Belügyminiszter és a Miniszterelnök. Jó kis csapat! (Titkon remélem, hogy volt ott felvezetés, és kíséret is, csak ügyes az operatőr meg a vágó, mert ekkora felelőtlenséget nem lehet elkövetni!)

 

 

De ha megnézzük lassítva a filmet, akkor a tűzoltó takarásában 4 perc 34-nél, egy pillanatra feltűnik egy terepjáró fényhíddal. Itt a TEK! Hála az istennek! Ők küldik tehát le, a mikrobusz mögött balra kijjebb haladva – villogóval – a szembejövő forgalmat. Hogy a Miniszterelnök és a Belügyminiszter szabálytalanul autózhasson, forgalommal szemben. Hol voltak Ők eddig? Hát hátul. Ha visszamegyünk a filmben 1perc 38 ig, akkor látjuk, hogy  a tűzoltóautó mögött még nem áll semmi. Aztán a visszapillantó tükörben 2,15-nél feltűnik lassan egy nagy fekete terepjáró villogóval. Lassan leáll a védett személy mögé, hogy ne látszódjon a képen. Miért kell hazudozni? Természetes, hogy védik azt, akit védeni kell. Így már érthető a film és a kézmozdulat, aki szembejön azt (...) lerendezem! Mi szükség van erre a porhintésre? Semmi. Gratulálunk a valós filmhez az igazmondáshoz. De haladjunk tovább.

 

Azután, Orbán Viktor nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel megy, hanem gyorsan. Túl gyorsan.

(Viszont, ha jármű és ember mellé ér lelassít, ez profi! Jól is vezet. De tényleg!)

Ugyanakkor úgy megy át a vastagon hókásás szakaszon, hogy nem is lassít. ( Ez egy „négykerekes” Transporterrel is durva, magam is vezetek ilyet időnként, tudom.) Pintér Sándor fel is szisszen, már amennyire mer. Mindenképpen úgy kell tennünk tehát, mint a valódi filmeknél. Fel kell hívnunk a nézők figyelmét arra, hogy a képen látható jeleneteket kaszkadőrök végezték sok gyakorlás után. Senki ne próbálja ki otthon, ne ismételje meg azokat, mert veszélyesek!

 

Egy szó mint száz, kínos ez az egész. Arról, hogy hogyan vezetik az országot, van egy véleményem, de azt nem kritizálom nyilvánosan. Viszont a közlekedéshez és a televizióhoz elég jól értek, a kettőhöz így együtt meg (ha nem veszik nagyképűségnek) talán hazánkban a legjobban. Ha Orbán Viktor és kormánya teljesítményét a hétvégi káosz és e film alapján vizsgáljuk, akkor csak a Himnusz első sorára gondolhatunk és kezdhetünk imádkozni. Ha vallásosak vagyunk, ha nem.

 

Dömsödi Gábor

tv riporter

közlekedés szakos közgazdász

közlekedési szakújságíró

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Donci 2013. március. 19.
"A vihar érkezését a meteorológiai szolgálat jóval korábban jelezte... A vihar nyomában támadt káoszban úgy tűnt, az országnak nincs gazdája, csak a mentők, a tűzoltók és a rendőrök lelkiismeretes és megfeszített munkájának köszönhető, hogy a sebesülteket ellátták, és megkezdődött a rend helyreállítása. A kormánnyal ellentétben ők tudták, mit kell tenniük."

Ugye, mindenki azt gondolja, az idézett friss? Pedig nem, a 2006. augusztus 20-i vihar után nyilatkozta Navrasics Tibor, akkor ellenzéki politikus, aki azt is hozzátette, hogy ilyen esetben a felelős vezetőknek illene beadni lemondásukat Akkor a Nap-keltében az is elhangzott, hogy: ""Az Orbán-kormány idején ebben az esetben egy miniszter felajánlotta volna a lemondását".

Na, most akkor hogy is állunk ezzel?
dg1 2013. március. 19.
Szeretnék tisztázni valamit. Orbán Viktor 2010-ben azért kapott ilyen sok szavazatot, mert a polgároknak elege volt a tehetetlenségből. Most tehát amikor csapata tehetetlennek bizonyult, azt várjuk tőle, hogy vonja le a tanulságokat és rakjon rendet. Nem pedig azt, hogy bebizonyítsa nekünk, hogy nem a szemünknek kell hinni, hanem neki. Itt a reklámriportban elmondja a felvett stoppos kamionsofőr, hogy mikor akadt el, majd másnap Pintér belügyminiszter szerint, akkor már le volt zárva az út. Ha ennyire nem számítanak a tények, akkor kár kimenni a nép közé. Természetesen a mélyen hívő pártaktivistákat ez nem érdekli. nekem a szememre veti rytta, hogy újságíróként, a vész után két nappal filmet nézek és nem segítek, de az nem tűnik fel, hogy a Miniszterelnök és Belügyminiszter egy nappal korábban filmet forgatott. Hogy ezalatt mennyit segítettek, azt láttuk. Azt a részt ajánlom amikor a tűzoltók tolják az autót. Megvárják amíg végeznek, majd kiszállnak. Már csak PR szempontból is oda kellett volna rohanni és segíteni. Emberi okokból, meg pláne. De ne legyünk telhetetlenek, mi csak jó munkát és korrekt tájékoztatást várunk, és akkor nem is lesz miért írogatnunk. Ha ők nem csinálnak felesleges reklámfilmeket a valódi tisztességes munka helyett, akkor mi sem fogunk piszkálódni, mert senki nem szeret állandó feszültségben élni.
zole52 2013. március. 19.
Gratulálok ! Igaza van Dömsödinek ,PR videókra tele hazugsággal nincs szükség. A vezír hogy vesz bakancsot,ki a faxomat érdekel ? A denevérfejűsmssanyi szereplése talán undorítóbb ,mint a szakértelme. Dömsödit nem szeretem-ezt már személyesen is megbeszéltük -de ez a "bátor" leleplező riport o.k ! Kérdés meddig lesz a helyén ?
oooknub 2013. március. 18.
Dömsödi Úr!
Mindig nagy tisztelője voltam!
Voltam! Eddig!
Ilyen rosszindulattól hemzsegő írást még nem láttam, szánalmas ahogy egy évek óta a fősodratú médiából mellőzött ( már értem, h miért ) alak öklendezi fel az évek alatt összegyűlt epével teli gyomortartalmát.
Sajnálom, h ekkorát kellett csalódnom.
És nem vagyok O.V. imádó, és mielött megjegyezné, igen, csak ezért regisztráltam!
Üdv!
Sok sikert a további életében, már ha ez lehetséges ilyen sok keserűséggel!
Auto2 2013. március. 18.
Ítéletidő volt, ez tény. A teljes vezetés ilyen körülmények között leszerepelt. Magukra hagyták az embereket és az őket segítőket is. ilyenkor viszont nem propaganda filmeket kell gyártani, hanem le kell vonni a tanulságokat és elismerni a hibákat, hogy legközelebb minden rendben legyen Hogy ez nem történik meg, ez felháborító.
Lucsi 2013. március. 18.
Tisztelt Dömsödi Úr! Csak gratulálni tudok Önnek. Azt kérdezi itt qwert, hogy akkora nagy esemény, hogy belekerült a filmbe. Hát a főszereplő miatt. Tudták ők, hogy mikor kell menni! Az a baj, hogy fényezik most magukat, hogy milyen remekül megoldották a problémákat. Közben civilek, tűzoltók, katonák, TEK, mentők stb. (a teljesség igénye nélkül) dolgoztak napokon át, élelmiszert, forró teát, plédeket vittek, szállást adtak, vigasztalni próbálták az elkeseredett embereket. Miközben "nagyjaink" sms-t küldenek. Ezek után mi a véleménye az embereknek? Az, hogy a bajban összetart a magyar ember, nagyjaink pedig telefonon, vagy meleg szobából "segítenek". Köszönjük ezt a segítséget nem kérjük. Én olvastam, hogy az MTA elnökét "soron kívül" kimentették, átvágták a szalagkorlátot. Erre most mit lehet mondani? Az MTA Elnöke mennyivel különb, mint a gyárból, délutáni műszakból hazamenni szándékozó ember? Ja! hogy minek ment be dolgozni.... végül is igaz, de akkor az időjárásra tekintettel el kellett volna rendelni munkaszüneti napot. Kormányilag :D
qwert 2013. március. 18.
A kamionos srác azért lehetett ennyire képben, hogy csak két kamion van, mert mindkettő wabereres kocsi volt, és mivel a második elakadt valamiért, úgy gondolták jó ötlelt a lényegében lezért autópályán hagyni a gépet, és elmenni bevásárolni. Visszasétálni a kúthoz, vagy valami. Vagy volt mégegy sofőr a gépen, vagy olyan kihalt volt minden, hogy ott merték hagyni. mindenesetre ritkán sétálgathat az ember az assonnyal kéz a kézben az autópályán. A sofőrök rádión, vagy telón kapcsolatban lehettek, ezért tudhatta a srác pontosan, hogy mi a helyzet. A srác lehetett kezdő kamionos is, és vitte magával az asszonyt kirándulni, ő nyilván nem kamionos volt. Szerintem ez nem feltételen megrendezett jelenet volt.
Azt nem, értem, miért volt ez annyira nagy esemény, hogy belekerült a filmbe?
Főleg, hogy (most is) azon segítettek, aki nem szorult rá, hiszen kaja volt, a gép rendben, a másik gép előtt ott a segélygép, stb. Arról viszont nem láttam filmet, hogy a hóval betemetett autók utasait mentik... menti bárki, akit ezért fizetünk.
Auto2 2013. március. 18.
Köszönöm rytta, hogy csak azért regisztrált, hogy ezt jól megmondja!
Auto2 2013. március. 18.
Nógrádban ahol lakom szerencsére nem volt hóhelyzet. Nyugodjon meg segítőkész ember vagyok. Egyébként megnyugtatom nem pártok ellen írok, hanem a butaság, tehetetlenség ellen. Kérem, olvassa el korábbi cikkeimet. Kívánságára feljebb már ott a kép. 5.05 nél még jobban látszik. A szemének hisz vagy a hitének?
rytta 2013. március. 18.
Kedves Dömsödi Gábor! Csak gratulálni tudok, hogy Önnek, akkor, amikor mindenki , aki csak tudott segíteni sietett a bajba jutottakon, Önnek az volt a legfontosabb feladata, önszántából,...hogy ezt a filmet többször végignézze,..analizálja...és önszorgalomból halálra kritizálja.
El sem merem képzelni, milyen energiákat fordított volna minderre, ha netán Gyurcsány vagy Bajnai tette volna meg mindezt....Amúgy a filmben úgy kb. az első megállásnál kitűnően látszik, hogy nincs tek-es autó, csak az ön jóindulattól kótyagos fejében....További sikert a lelkes analizáláshoz, Üdv, Rytta
Auto2 2013. március. 18.
Szerencsére nagyobb baj nem történt. A film viszont sok sebből- elvérzik. A technikai személyzet, az operatőr, a hangmérnök, a vágó, remek munkát végzett. A kép nem remeg, autóban sem. Ez nehéz ügy. Nem lóg be senki feleslegesen a képbe. Viszont a főnökök, a szerkesztő és a producer hibáztak. Pont úgy mint a mentésnél. A szakemberek- a mentők,a rendőrök,a tűzoltók,és a segítő civilek, belerokkannak a munkába amit a főnökök eltolnak, hátráltatnak, stb.
bgabor47 2013. március. 18.
A filmen egy fehér lesötétítetlen kocsi látható, melyet Orbán Viktor miniszterelnök úr vezet. A dolog úgy történhetett, hogy a miniszterelnökünk országjárásra ment a fekete, lesötétített ablakú kocsijával.A kocsit a kormányőrség egyik magasrangú gkv.-je vezette, ahogy ez szokás. Kellett egy kis propaganda és ez természetes. Pár méterre átengedték az egyik kisérőkocsit a miniszterelnök úrnak. Beültettek a testőr mellé egy operatőrt. Kerestek két jósvádájú erdélyi embert, akiket előresétáltattak és őket érte utol most már kíséret nélkül Orbán Viktor úr és innen már mindenki látta a történetet. Kb. így képzelem el én a dolgot, akinek az édesapja is készített ilyen jellegű felvételeket közel 66 éve(, aztán börtönbe is csukta az, akiről a kép készült).
nyenyec 2013. március. 18.
A lényeg lemaradt: OV saját elmondása szerint Bicske Csákvár..stb - szóval Tata és Felcsút közti részt járta be, itt találkozott Jackovicscsal, aki "közben" a Nyírségben darabolja az oszlopokat.
nyenyec 2013. március. 18.
A hosszú film vége felé feltűnik Jackovics alezredes,mint egy mentési szakasz parancsnoka és elmondja, hogy két napja kamionokat mentenek, ugyanakkor az MTV 17.-ei esti híradójában mint a Hunor egység parancsnoka (valóban az) arról nyilatkozik, hogy az elektromos műveknek segítenek az összedőlt oszlopok darabolásában - akkor most melyik az igaz?
Tibor56 2013. március. 17.
Kedves gumo1
Több dolog nem stimmel a filmmel de ezt nem részletezném , viszont a Tüzoltóság legnyagyobb darúskocsija áll az első kamion előtt hogy beindítsák mondja a srác ,aki szerintem akkor ült kamionban mikor vitték vele! Ad.egy az akkumlátorok a fülke mögött baloldalt az alvázon ládában vannak, aminek a teteje zárva volt ! Honnan tudta a srác ha már elmentek x órája hogy nem indúl az a kamion?? Vontatni ha karják akkor rúdnak rajta kellett volna lenni persze előkészülni rá Westinget kioldani a gépen és a póton is amely sokkal nagyobb kín ilyen esetben mind rábikázni az aksikra :)
Auto2 2013. március. 17.
Igaza van. Amit Ön mond az egy másik film. Amikor az is felkerült rögtön javítottam az írást, mert látszott, hogy fehér busz, megkülönböztető jelzés nélkül. Megjegyzem így megy szembe a forgalommal, felvezetés és kék lámpa nélkül. Miért? Orbán Viktornak szabad? De ez egy másik cikk, ennek a lényegen nem változat.
gumo1 2013. március. 17.
Kedves Gábor,
ha valóban ennyire sokszor megnézte elemző szándékkal a video-t, akkor fel kellett volna tűnnie, hogy világosan látszik annál a résznél, ahol először kiszálltak a tűzoltóknál, egy fehér mikrobusszal mentek oda, nem az Ön által szerintem hibásként jelzett, és vélhetően amúgy egy pénteki légi felvételről látható Pintér látogatáson használt villogós zöld furgonnal és konvojjal.
Az írása stílusát és rossz szándékát nem elemezném tovább, azt azonban megemlítem, ha már ennyire szükségesnek látja kiemelni mennyire otthonosan és profin mozog a filmezésben és műsorkészítésben, hogy talán pont emiatt az Ön által profinak és tökéletest akarás miatt nem ismer fel egy amatőr felvételen megörökített, nem forgatókönyv hanem élet írta spontán történő, életszerű esetet...
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár