Földgázüzemű autóbuszt tesztelnek Budapesten
Hírek, 2013. március. 26.
AS

Két hónapon át tesztelik azt a sűrített földgázüzemű autóbuszt Budapesten és környékén, amelynek próbajárata kedden indult útnak a népligeti buszpályaudvarról.

 

 

A Főgáz együttműködésével az MAN egy sűrített földgázüzemű Lion’s City A37 típusú autóbuszt biztosít tesztelésre a BKK, a BKV és a Volánbusz részére. A fehér színű, oldalán hegyvonulatokkal és virágmintákkal díszített buszt egy hónapig elővárosi menetrendben a Budapest-Maglód útvonalon, egy hónapig pedig városi körülmények között tesztelik. Április végétől a 12-es busz vonalán a Boráros tér és a Lehel tér között közlekedik majd.

 

 

A buszt reklámcélra is használják, a Főgáz a lakosság figyelmét szeretné felhívni a sűrített földgázhajtás (CNG) nyújtotta előnyökre. Ezek a járművek csökkentik a környezetterhelést, kevesebb szén-dioxidot, szén-monoxidot juttatnak a levegőbe, koromkibocsátásuk pedig nulla. A CNG üzemű járművek azonban még nem terjedtek el, nyilvános töltőállomás ugyanis egyelőre kevés működik.

 

 

Budapest első nyilvános sűrített földgáztöltő állomása a MOL Kőbányai úti benzinkútján található, és mivel a BKV telephelyei nincsenek felkészülve földgázüzemű jármű tankolására, ezért a teszt során az MAN autóbuszt is itt töltik fel.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár