Már nem annyira kocka az új Kia Soul
Hírek, 2013. március. 28.
AS

Megújultan lépett színre New Yorkban a Kia fiatalos dobozautója. A Soul már nem annyira szögletes, mint elődje volt, de jobban felszerelt és jobb minőségű annál.

 

 

Bemutatkozott a Kia Soul megújult változata a New York-i autószalonon. A Track’ster Concept mintájára sportosabbra rajzolt dobozforma karosszéria néhány centiméterrel hosszabb és szélesebb lett, miközben magassága nem változott, így arányai valamivel javultak, és az utastere is tágasabb lett. Újak az első és a hátsó lámpák és a lökhárítók is, a csomagokat szélesebb nyíláson át lehet bepakolni.

 

 

A Soul a külsejéhez igazodva valamivel sportosabb is lett, a mérnökök merevebbé változtatták a felfüggesztést és a karosszériát. Az Egyesült Államokban az 1,6 literes 130 lóerős és a 2 literes, 164 lóerős közvetlen befecskendezéses benzinmotorokkal kapni, de ha eljut Európába is, akkor nálunk a kisebb benzinmotor mellé a turbódízelt kínálják majd. A hatsebességes kézi váltó helyett hatfokozatú automatát is lehet választani. Az alapmodellt 16 colos, a jobban felszerelteket 17 vagy 18 colos kerekekkel adják.

 

 

Utastere sokkal vonzóbb, mint elődjének, a felhasznált anyagok minősége sokat javult, és immár bőrkárpitozást is lehet kérni. A középkonzolra nyolccolos kapacitív érintőképernyő kerülhet, amin Android operációs rendszer fut, ezért az újabb mobiltelefonok mintájára lehet kezelni. Megmaradt a Soul egyedi extrája is: az utastér hangulatvilágításának nem csak a fényereje állítható, de az a lejátszott zenével egy ritmusra is tud pulzálni.




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár