Legendás csúcsmodell visszatérésével újul meg a Chevrolet Camaro
Hírek, 2013. március. 29.
AS

Modellfrissítésen esik át a retró formájú Chevrolet Camaro, amely egyben új csúcsváltozatot is kap: visszatér a legendás Z/28 típusjelzés.

 

 

Megújult a Chevrolet ikonikus sportautója, a Camaro retró formájának azonban nem volt nagy szüksége a beavatkozásra, ezért nem is változott sokat. Az izmos kupékarosszérián csupán az első és hátsó lámpákat és a lökhárítókat cserélték újra. Megjelent viszont a kínálatban a legendás Z/28 kivitel, amely 1967-ben bukkant fel először a Camaro választékában. Az újdonság nem csak erősebb, hanem könnyebb, ezért gyorsabb is minden eddigi változatnál.

 

 

A Camaro Z/28 orrában azt a 7 literes V8-as szívómotort találjuk, amit a Corvette Z06-osba is szerelnek. Az 500 lóerős teljesítményre és 637 Nm nyomatékra képes nyolchengeressel a Chevrolet sportkocsija egyértelműen jobb menetteljesítményekre képes, mint az eddigi csúcsmodell, a 6,2 literes, kompresszoros V8-assal szerelt Camaro ZL1. A hatfokozatú kézi váltóval szerelt Z/28 ráadásul jelentősen könnyebb is a többi kivitelnél.

 

 

A pályára szánt Camaro Z/28 mintegy 150 kilogrammal könnyebb, mint a többi változat. A súlycsökkentést többek között könnyebb 19 colos kerekekkel, vékonyabb ablaküvegekkel és kevesebb hangszigeteléssel érték el. A Recaro sportülések nem elektromos állításúak, amivel szintén spóroltak a tömegen, a légkondicionáló pedig feláras felszereléssé vált. A megújult Camaro az év második felében kerül a kereskedésekbe.



Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár