Elektromos miniautó-koncepciót mutat be a Renault
Hírek, 2013. április. 9.
AS

Ötletes tanulmányautóval állt elő a Renault, a Twin’Z sorozatgyártásba kerülő változatával a francia márka célja, hogy a Twingo utódja legalább olyan divatos és sokoldalú legyen, mint az első generáció volt.

 

 

Ross Lovegrove közreműködésével készítette el legújabb tanulmányautóját a Renault, amelyet a milánói bútorkiállításon mutat be. A brit ipari formatervező olyan munkáiról ismert, mint az első Sony Walkman, vagy az utastér a Lufthansa repülőgépeinek első osztályán. A nevéből is sejteni lehet, hogy a Twin’Z Concept a következő generációs Twingo előfutára, az újdonsággal a francia márka célja, hogy legalább olyan divatos, sokoldalú és népszerű legyen, mint a sokáig gyártott első széria, hogy sikerrel vegye fel a versenyt a Fiat 500-assal és a Minivel.

 

 

A Twin’Z Concept ötajtós karosszériája 3,62 méter hosszú, a sarkokba tolt kerekek az első Twingo, míg a C-oszlop formája a Renault 5-ös formáját idézik. Az ajtók egymással szemben nyílnak, és nincs B-oszlop, ami megkönnyíti a beszállást. A 18 colos kerekeken gördülő autó meghajtásáról a hátulra szerelt 68 lóerős elektromotor gondoskodik, a lítiumion akkumulátort a padlóba építették be. Szénszálas karosszériájával a Twin’Z Concept saját tömege 980 kg, a legnagyobb sebessége 130 km/óra, egy feltöltéssel 160 kilométer megtételére képes.

 

 

Néhány nappal a Twin’Z Concept premierje előtt kerültek fel az internetre azok a kémfotók és videók, amelyek egy nagyon hasonló formájú, de háromajtós, elektromos benzines sportváltozat forgatásán készültek. Mindez arra enged következtetni, hogy a Twin’Z Concept mellé egy másik tanulmányautó is érkezik, ami előkészíti a terepet a Twingo harmadik generációjának. A Mercedes-Renault együttműködés keretében a Smart következő szériájával közösen fejlesztett francia mini a hírek szerint ugyanúgy farmotoros és hátsókerék-hajtású lesz.




Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár