Az új Maserati Ghibli első fényképei
Hírek, 2013. április. 9.
AS

Formája és technikája alapján is a Quattroporte kistestvére lesz az új négyajtós Ghibli, a sportos limuzinnal a német prémiummárkáknak állít ellenfelet a Maserati.

 

 

A Quattroporte megújítása után egy mérettel kisebb sportos limuzint mutatott be a Maserati. Az 5,26 méter hosszú nagyautó alá érkező újdonság a hatvanas-hetvenes évek legendás sportkupéja (és a kilencvenes években kapható másik modell) után a Ghibli nevet kapta. Néhány centiméterrel hosszabb lesz, mint öt méter, ezzel a német prémiummárkáknak állít vele ellenfelet az olasz gyártó: az autó az Audi A6 és A7, a BMW 5-ös és 6-os, valamint a Mercedes-Benz E-osztály és CLS kategóriájába érkezik.

 

 

Akárcsak a forma, úgy a belső tér és a technika is a Quattroporte mintájára készült. Az alapmotor ugyanaz a 3 literes, turbós V6-os benzines lesz, mint a nagyobb testvérben, azt azonban nem tudni, hogy a 410 lóerős teljesítménye is megegyezik-e, de annyit elárultak, hogy a hátsókerékhajtás helyett összkerékhajtást is lehet hozzá választani. Most először a Maserati közel százéves történetében dízelmotort is kínálnak: a Ghibli orrába az olasz VM Motori által készített 3 literes V6-os turbódízel kerül. A motort a Lancia Thema kínálatából már ismerhetjük, de nem tudni, hogy annak 239 lóerős teljesítményét hová fokozzák, egyes hírek 270, mások 300 lóerőről szólnak. Annyi bizonyos, hogy mindkét motorhoz a ZF által készített nyolcfokozatú automata váltó jár majd.

 

 

Az új Ghibli az április 19-én nyitó Sanghaji Autószalonon mutatkozik be, akkor derül fény a műszaki részletekre. A Maserati tervei szerint az új modellel jelentősen megnövelik az eladásaikat, a cél éves szinten 50 ezer autó kiszállítása lesz.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár