875 lóerős és ugyanennyi kilogramm a Peugeot hegyi versenyautója
Hírek, 2013. április. 24.
AS

Az első képek után a műszaki adatokat is elárulta a Peugeot arról a 208 T16 versenyautóról, amellyel a Pikes Peak hegyi versenyen indul. A Bocsi Attila formaterve alapján készült gép 875 lóerős és ugyanennyi kilogrammot nyom.

 

 

Megkezdődött a tesztje a Peugeot új versenyautójának, amellyel júniusban a Pikes Peak hegyi versenyen indul a francia márka. A 208 T16 formatervét Bocsi Attila készítette, a szénszálas karosszéria alatt pedig igazán erős technika dolgozik. A hátulra beépített 3,2 literes, dupla turbós V6-os benzinmotor 875 lóerős teljesítményre és 882 Nm nyomatékra képes.

 

 

Szükség is van ekkora erőre, hiszen a 156 kanyarból álló futam 2685 méteres tengerszint feletti magasságon startol és két kilométerrel feljebb ér véget, a Peugeot mérnökei szerint pedig minden százméternyi emelkedéssel egy százalékot veszít teljesítményéből a motor.

 

 

Mivel a csővázra épült szénszálas karosszériájú autó mindössze 875 kilogrammot nyom, elképesztők a menetteljesítményei. Nulláról százra 1,8 másodperc alatt gyorsul, a kétszázat pedig 4,8 másodperc alatt éri el. A végsebessége 240 km/óra, és álló helyzetből ehhez is elegendő csupán hét másodperc. A 208 T16 Pikes Peak pilótája a rali-világbajnokságról ismert Sebastien Loeb lesz.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár