Öt magyar diákcsapat indul az idei Shell Eco-marathonon
Hírek, 2013. május. 2.
AS

A Shell idei üzemanyag-hatékonysági versenyére öt magyarországi diákcsapat nevezett, akik kifejezetten az Eco-marathon számára tervezett járművekkel indulnak.

 

 

Minden évben nagy megmérettetés elé állítja a diákokat a Shell Eco-marathon, hiszen olyan járműveket kell tervezniük és építeniük, amely 1 liter üzemanyag vagy 1 kWh energia felhasználásával a lehető legnagyobb távolságot képes megtenni. Az idei versenyen öt magyar diákcsapat vesz részt Rotterdamban, amely idén másodjára ad otthont a rendezvénynek. Május 15-19. között húsz európai ország több mint háromezer diákja készül új rekordok felállítására.
A tavalyi magyar rekorder, a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata eddigi eredményét, az 1 liter benzinnel megtett 2969 kilométeres távot szeretné felülmúlni a korábbinál erősebb, merevebb és könnyebb Megameter IV névre keresztelt prototípussal. Az Óbudai Egyetem csapata már hatodik alkalommal indul, idén a motor továbbfejlesztésével foglalkoztak, míg a pécsi Pollack Eco csapat autójába új hidrogén-üzemanyagcellás hajtás került. A győri Széchenyi István Egyetem autója az idei évre összevont napelemes-elektromos kategóriában indul, és egy középiskolás csapat, a kecskeméti Electric-Kandó is részt vesz a megmérettetésen az iskola másodi saját építésű járművével.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár