Versenyautó-változat az új Seat Leonból
Hírek, 2013. május. 9.
AS

Megmutatta a Seat, milyen lesz az új generációs Leon pályaversenyautó-változata, amely a túrakocsi-világbajnokságban szereplő autókat is felválthatja.

 

 

Az idei Wörthersee Tour tuning-találkozón mutatja be a Seat az új generációs Leon versenyautó-változatát. Noha ebből a szériából már háromajtós kivitel is készül, mégis az ötajtós adta az alapját a Cup Racer tanulmányautónak. A 18 colos kerekeken gördülő versenygépet alaposan kiszélesítették: a nyomtávja 40 centiméterrel szélesebb, mint a szériamodellé. A karosszéria is nagy változáson ment keresztül, egyedül a teljesen LED-es fényszórók és a tetővonal maradt meg a közúti autóból. Az utastérben bukócsövet, kagylóüléseket, versenyautó-műszereket találunk, minden mást a súlycsökkentés érdekében kiszereltek.

 

 

A Leon Cup Racer motorja 2 literes, négyhengeres, turbós benzines 330 lóerős teljesítménnyel és 350 Nm maximális nyomatékkal. Az alapmodellt rövidtávú versenyekre hatsebességes DSG váltóval és elektronikus differenciálzárral szerelik, de kérhető hosszú távú, megbízhatósági versenyekre szekvenciális váltóval és mechanikus önzáró differenciálművel is. A Seat szerint a 2014-es szezonra már megvásárolható lesz a Leon versenyautó-változata, a DSG váltós kivitelért nettó 70 ezer, a szekvenciális váltósért nettó 95 ezer eurót kérnek. A hírek szerint pedig később egy 1,6 literes turbómotorral szerelt WTCC változat is készül belőle, ami a túrakocsi-világbajnokságban szereplő Leont is felválthatja.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár