Teljesen új, de megtartja a nevét a Peugeot 308
Hírek, 2013. május. 13.
AS

Megjelent a Peugeot kompakt típusának legújabb generációja, amelyet továbbra is 308-asnak hívnak, de számos új megoldást találunk benne.

 

 

Megmutatta a Peugeot, milyen lesz a legújabb kompakt autója. A típus neve továbbra is 308, mivel a francia márkánál úgy döntöttek, nem változtatják tovább az utolsó számjegyet. A hagyományos modellsorozatok száma ezentúl is nyolcasra végződik, míg a kedvezőbb árú típus neve egyessel zárul.

 

 

Az ismert neve ellenére minden részletében új lett a 308-as. Arra az EMP2 nevű moduláris padlólemezre épül, amely többek között az új Citroën C4 Picasso alapjait is adja. A méretei nem nőttek tovább, hiszen 4,25 méter hosszú az ötajtós karosszéria, de a tömege mintegy 140 kilogrammal kevesebb lett. A csomagtartó mérete a kategória egyik legnagyobbja, 470 literes, és aki ennél is többre vágyik, annak kombi is készül majd a típusból. Újdonság a teljesen LED-es fényszóró, amit a kompakt kategóriában rajta kívül egyelőre csak a Seat Leon kínál.

 

 

Utasterében a 208-asnál megismert újszerű műszerfal-elrendezéssel találkozunk. A műszeregység a szélvédő tövében kapott helyet, a megszokottnál kisebb átmérőjű kormánykerék pedig lejjebb került, így felette látjuk a számlapokat, a volánt pedig könnyebben elérhetjük. A középkonzolra 9,7 colos érintőképernyő került, ahol a hifi és a klíma funkcióit is kezelhetjük, ezért alatta már csak alig néhány kapcsoló kapott helyet. A kézifék elektronikus, és itt, a váltókar mögött találjuk a startgombot is.

 

 

A motorkínálatról egyelőre nem szól a közlemény, de sejteni lehet, hogy az 1,2 literes, 82 lóerős, háromhengeres benzines hajtja az alapváltozatot, ezt követi az 1,6 literes, négyhengeres turbómotor két teljesítményszintje, amíg meg nem érkezik a fejlesztés alatt álló turbófeltöltős 1.2 THP. A dízelek között az 1,6 és 2 literes HDI erőforrásokat találjuk majd, a legtakarékosabb modell széndioxid-kibocsátása 85 g/km. Az új Peugeot 308 premierjét az őszi frankfurti autószalonon tartják, az értékesítése nem sokkal utána kezdődik.




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár