Megújul a Citroën Grand C4 Picasso
Hírek, 2013. május. 23.
AS

Egy spanyol autószállító tréleren sikerült lefényképezni a Citroën C4 Picasso nagytestvérének egyik előszériás példányát.

 


A Citroën csupán néhány hónapja mutatta be az új C4 Picasso egyterű modelljét a nyilvánosságnak, ám egy spanyol szaklap olvasójának most sikerült felvételeket készítenie a Grand C4 Picasso következő nemzedékéről. A kb. 4,6 méter hosszú egyterű első kialakítása megegyezik a már megismert rövidebb változatéval, csupán az első lökhárítón módosítottak egy keveset, hátul azonban sokkal nagyobb a változás, hiszen a jelenlegi modell függőleges hátsó lámpatestei egyedi „C” alakzatot formázó vízszintes egységeknek adják át helyüket.

 


A belső tér kialakítása megegyezik az újonnan bemutatott ötüléses modellével, így a Grand változat műszerfalát is a középre helyezett digitális műszeregység uralja, amely alatt egy 7 colos, a multimédiás rendszer mellett a klímaközpont kezelésére alkalmas érintőképernyő is helyt kapott. A hírek szerint a Grand C4 Picasso alapváltozata ötszemélyes lesz, amelynek csomagtere így több, mint 600 literes lehet, a második sorba pedig ugyanúgy három különálló üléseket építenek, mint a rövidebb változatban. A padlóba elsüllyeszthető harmadik üléssorért felárat kér majd a Citroën, amelynek használatakor a csomagtér 200 literesre szűkül.

 


Az új modell technikájában nem várható újdonság, a Grand C4 Picasso is ugyanarra az új moduláris padlólemezre épül, amelyet az új C4 Picasso és az új Peugeot 308 is használ, így az autó tömege 160 kilogrammal kisebb lesz, mint az elődé volt. A motorválaszték a már jól ismert 120 lóerős 1,6 literes benzinessel indul, amely turbós változatban 156 lóerőt teljesít, míg a dízelek terén az 1,6-os 92 és 115 lóerős, valamint a 2,0 HDI 163 lóerős változat között válogathat majd a Grand C4 Picasso vásárlója. Később a kínálat egy 200 lóerős dízel-elektromos hibriddel, valamint egy 1,2 literes, turbófeltöltővel felszerelt 130 lóerős benzinmotorral is kiegészülhet.




Forrás: autofacil.es

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár