320 lóerős V6-os a Twingo utódjának prototípusában
Hírek, 2013. május. 24.
AS

Már a második tanulmányautóval vezeti fel új városi minijét a Renault: az elektromos hajtású Twin’Z után itt a másik véglet, a 3,5 literes V6-ossal szerelt, hátsókerék-hajtású Twin’Run.

 

 

Fotózása közben már leplezetlenül lencsevégre kapták a kémfotósok a Renault új tanulmányautóját, amely az elektromos hajtású Twin’Z után a francia márka városi minijének második előzetese.

 

 

A Twin’Run nem csak úgy néz ki, de úgy is épül fel, mint a versenyautók: látványosan széles karosszériája alatt a Megane Trophy pálya-versenygépből származó 3,5 literes V6-ost találjuk, amely szekvenciális váltón át a hátsó kerekeket hajtja. A 320 lóerőre és 380 newtonméterre képes erőforrás az alig 950 kilogrammos kisautót 4,5 másodperc alatt gyorsítja százra, a végsebessége 250 km/óra.

 

 

Noha a Twin’Run működő prototípus, és korábban a Renault is gyártott középmotoros kisautókat, elég csak az R5 Turbóra vagy Clio V6-ra gondolni, nem valószínű, hogy a modell valaha gyártásba kerül. Nagyon hasonló formavilággal érkezik azonban a franciák új városi minije, amely a Twingo vagy az R5 nevet kapja.


 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár