Már tesztelik a Toyota Prius következő generációját
Hírek, 2013. május. 26.
AS

A Toyota a hibridtechnológia úttörőjeként már fejleszti a Prius negyedik generációját, amelynek modellválasztéka még a jelenleginél is szélesebb lehet.

 


Kaliforniában sikerült lencsevégre kapni a Toyota következő Prius generációjának prototípusát, amely első alkalommal ad ízelítőt a hibrid várható formavilágából. A jövőre várható újdonság erős álcázása ellenére nyilvánvaló, hogy megőrzi azt a mára már a típus védjegyévé vált buborékszerű formát, amelyet már 10 éve, a 2003-ban megjelent második generáció óta visel. Az új generáció formavilága a bennfentesek szerint nagymértékben hasonlít majd az idén bemutatott NS4 koncepcióhoz, amelynek alapján egyes hírek szerint könnyen elképzelhető, hogy a plug-in hibridként is árusított Prius, az egyterű Prius+, valamint a tengerentúlon elérhető Prius C kompakt mellé egy lépcsőshátú limuzin is érkezik a kínálatba.

 


A kémfotósoknak sikerült felvételeket készíteniük a prototípus belső kialakításáról is, ahol egy háromküllős kormányt és egy BMW stílusú műszerfalat találtak. A fotókon látható hiányzó panelek, lógó kábelek és a szigetelőszalagok használata alapján arra lehet azonban következtetni, hogy a képeken még nem a végleges belső kialakítást láthatjuk.

 


Az új Prius meghajtásáról várhatóan a jelenlegi modellben dolgozó motor és elektromos rendszer továbbfejlesztett változata dolgozik majd, amelyhez átveszik a most futó generáció nikkel-metál hidrid akkurendszerét is. A pletykák szerint a Toyota fontolgatja annak lehetőségét is, hogy az új modellt már nemcsak Japánban, de az Egyesült Államokban is gyártsa.




Forrás:autoblog.com

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár