Bemutatkozott a leggyorsabb Aston Martin, a V12 Vantage S
Hírek, 2013. május. 29.
AS

Bemutatta a V12 Vantage megújult változatát az Aston Martin: a hatliteres, tizenkét hengeres motorral szerelt sportkocsi jelenleg a márka kínálatának leggyorsabbja.

 

 

Megújult az Aston Martin V12 Vantage, az új modellt a típusnév végére került S különbözteti meg a korábbitól. A feltűnő sárga színben bemutatott autón minden eddiginél több elemet fényeztek feketére: nem csak a kerekeket és a tetőt, de a hátsó lámpák közti részt, az első fényszórók betétjét és még a hűtőmaszkot is, amivel a versenyautókat idézi az újdonság.

 

 

A 6 literes V12-es szívómotor 517 lóerő helyett immár 573 lóerőre képes, a legnagyobb nyomatéka 570 helyett 620 Nm, és figyelemreméltó, hogy ebből percenkénti ezres fordulatszámon 440 helyett 510 Nm is elérhető. A korábbi kézi váltót hatfokozatú, automatizált sebességváltóra cserélték, ami még 25 kilogrammal könnyebb is nála. Új a kipufogórendszer is, a különféle üzemmódok pedig nem csak ennek, hanem a kormány rásegítésének, a gázpedál reakciójának és az adaptív futómű feszességének a mértékét is állítják.

 

 

A korábbi V12 Vantage 4,2 másodperc alatt gyorsult álló helyzetből százra, az új S esetében nem adták meg ezt az értéket, de azt elárulták, hogy a végsebesség 305-ről 330 km/órára növekedett, amivel jelenleg ez a típus az Aston Martin leggyorsabb közúti modellje.




Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár