Bemutatkozott a leggyorsabb Aston Martin, a V12 Vantage S
Hírek, 2013. május. 29.
AS

Bemutatta a V12 Vantage megújult változatát az Aston Martin: a hatliteres, tizenkét hengeres motorral szerelt sportkocsi jelenleg a márka kínálatának leggyorsabbja.

 

 

Megújult az Aston Martin V12 Vantage, az új modellt a típusnév végére került S különbözteti meg a korábbitól. A feltűnő sárga színben bemutatott autón minden eddiginél több elemet fényeztek feketére: nem csak a kerekeket és a tetőt, de a hátsó lámpák közti részt, az első fényszórók betétjét és még a hűtőmaszkot is, amivel a versenyautókat idézi az újdonság.

 

 

A 6 literes V12-es szívómotor 517 lóerő helyett immár 573 lóerőre képes, a legnagyobb nyomatéka 570 helyett 620 Nm, és figyelemreméltó, hogy ebből percenkénti ezres fordulatszámon 440 helyett 510 Nm is elérhető. A korábbi kézi váltót hatfokozatú, automatizált sebességváltóra cserélték, ami még 25 kilogrammal könnyebb is nála. Új a kipufogórendszer is, a különféle üzemmódok pedig nem csak ennek, hanem a kormány rásegítésének, a gázpedál reakciójának és az adaptív futómű feszességének a mértékét is állítják.

 

 

A korábbi V12 Vantage 4,2 másodperc alatt gyorsult álló helyzetből százra, az új S esetében nem adták meg ezt az értéket, de azt elárulták, hogy a végsebesség 305-ről 330 km/órára növekedett, amivel jelenleg ez a típus az Aston Martin leggyorsabb közúti modellje.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár