A látszattal ellentétben alaposan megújult az Opel Insignia
Hírek, 2013. június. 13.
AS

Első pillantásra nem tűnik fel, pedig alaposan átalakították az Opel középkategóriását: az Insignia kívülről néhány új stíluselemet, belül azonban teljesen új műszerfalat, újszerű kezelőszerveket, valamint modernebb motorokat is kapott.

 

 

Elérkezett az idő az Opel Insignia modellfrissítésére, a sikeres formának azonban nem volt szüksége nagyobb beavatkozásra. Szemből a szélesebb hűtőmaszk, valamint az enyhén átrajzolt fényszórók és lökhárító tűnik fel, míg hátul újak a lámpák, köztük a krómcsík kapott hangsúlyt. Még jobban elkülönül mostantól a négyajtós és ötajtós formája, utóbbi az ötödik ajtóba integrált légterelővel sportosabb hatást kelt.

 

 

A lemezek alatt ennél alaposabban átalakult az Opel középkategóriása: az Insignia motorkínálata újabb elemekkel bővült. Az 1,4 literes, 140 lóerős turbómotor gázüzeműként is elérhető, de ennél érdekesebb az új generációs motorcsalád két tagja: az 1,6 literes, 170 lóerős és a 2 literes, 250 lóerős közvetlen benzinbefecskendezéses turbómotorok. A csúcsmodell továbbra is az OPC 325 lóerős, 2,8 literes V6-osa. A dízelek közül a 2 literes erőforrás 120 és 140 lóerős kivitelben lesz kapható, hatfokozatú kézi váltóval és start-stop rendszerrel a szabványos átlagfogyasztás 3,7 liter (a kombié két decivel több) száz kilométeren. Továbbra is elérhető a kettős feltöltésű, 195 lóerős, kétliteres turbódízel.

 

 

A legnagyobb újdonságot a vezetőülésből vehetjük észre: az Insignia teljes műszerfala megújult. A jobb minőségű anyagból készült középkonzolra 8 colos érintőképernyő került, ezzel jelentősen csökkent a gombok száma. Az infotainment rendszert hangvezérléssel és a váltókar mellett lévő érintőpaddal is kezelhetjük, utóbbin karakterek bevitelére is lehetőség van. Az Adam mintájára az Insignia is képes arra, hogy a mobiltelefonra letöltött navigációs programot az érintőképernyőn jelenítsük meg. Új még a műszeregység, ami hagyományos műszerek és egy színes kijelző kombinációja, tetszés szerint megjeleníthető információkkal.

 

 

Mostanáig 580 ezer példány talált gazdára az Insigniából, a megújult modell az őszi Frankfurti Autószalonon mutatkozik be.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár