Hétmillió Ford Transit készült
Hír, 2013. június. 25.
Auto2

A Ford 1965 óta gyártja a Transit különböző változatait, amelyekből mostanra elkészült a hétmilliomodik példány is.

 

 

A Ford új kínai üzemének megnyitásakor bejelentette, hogy az újonnan felavatott gyárban készült el az 1965 óta gyártásban lévő Transit kisteherautó hétmilliomodik példánya. A jelentős eseményen részt vett Alan Mulally, a Ford elnök-vezérigazgatója is, aki elmondta: „A Ford Transit milliók életében és munkájában játszik fontos szerepet. Akár munkásokat szállít az építkezésekre, fontos csomagokat szállít ki, vagy betegekkel robog a kórház felé, az emberek a világ minden táján számíthatnak a Ford Transitra.”

 


A Transit 1965-ben jelent meg először a Ford kínálatában, azóta pedig számtalan karosszériaváltozatban készült, így gyártanak dobozos teherautót, billenőplatós és lakóautó változatokat, de készültek egyedi modellek is, többek között a Cosworth V8-as motorral felszerelt Supervanok. A Transit gyártási darabszáma 1976-ban érte el az 1 milliót, 1985-ben a 2 milliót, majd 1994-ben, 2000-ben, 2005-ben és 2010-ben bővült újabb milliókkal a gyártott mennyiség. Ha az eddig elkészült 7 millió Transitot egymás mögé felsorakoztatnánk, a Ford szerint a sor elérne Londontól egészen Sydney-ig és vissza.

 


A Ford jövőbeli tervei alapján minden bizonnyal még rövidebb idő kell majd a következő egymillió Transit legyártásához, mivel az autógyártó jövőre bemutatja új kéttonnás Transitját Európában, amely csatlakozik a nemrég megújult Transit Custom, Transit Connect és a Transit Courier modellekből álló haszonjármű-palettához. 2014-ben ráadásul az észak-amerikai piacra is bevezetik a Transitot, amelyet helyben, Kansas városában gyártanak majd. A Ford tervei szerint 2016-ra évente 400 ezer egy és kéttonnás Transit modell kerül értékesítésre, ami azt jelenti, hogy minden 80 másodpercben eladnak egy ilyen modellt.

 
Forrás: carscoops.com

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár