Feljelentések a Magyar Autóklub ellen
Hírek, 2013. július. 4.
AS

A MAK honlapján találtunk egy hírt. E szerint elnökségi határozat született arra, hogy továbbra sem válaszolnak a MAK működését érintő kérdésekre. Mi köze is lenne egy egyesület gazdálkodásához, működéséhez a tagságnak? Viszont az állásfoglalásból az is kiderül, hogy nem csak nekünk voltak kérdéseink, sőt az is, hogy feljelentések is születtek Autóklub ügyben. Nem is egy, mert többes számot használ az elnökségi határozat.

 

Mi – eddig – nem tettünk feljelentést csak kérdeztünk, mert a sajtónak az a dolga. Az Autóklubnak pedig a válasz lenne, mert most már az is érdekes: ki és miért jelentette fel a Magyar Autóklubot. Mellesleg a 2012-es mérleg erősen veszteséges, 112 millió mínuszt mutat, míg a tavalyi még 800 millió pluszt, ami az idei tükrében nem volt valós eredmény. Közel egy milliárd mínusz egy év alatt? Mi történt az Autóklubnál? Ezek azok a „provokatív, az egyesület vezetésének lejáratását célzó” kérdések? Ha nem tudnak válaszolni rájuk, akkor igen!

 

A Magyar Autóklub Országos Elnökségének állásfoglalása

28/2013 (05.30.) OE határozat

A Magyar Autóklub Országos Elnöksége észlelte, hogy a provokatív, az egyesület vezetésének lejáratását célzó aktivitások folytatódnak, illetve erősödnek.
A testület megállapította, hogy 2012-ben – a feljelentések alapján – lefolytatott  számos hatósági eljárásból hat lezárult és az eljárások negatív véleményt nem fogalmaztak meg, elmarasztaló megállapítást nem tettek. Az egyesület a civil szféra számára meghatározott – fokozott nyilvánosságot előíró – jogszabályi kötelezettségeknek maradéktalanul eleget tesz.
A MAK tisztségviselői és munkatársai a jogszabályi keretek között, az Alapszabályban rögzített célkitűzéseinek megvalósítása érdekében végzik a dolgukat, és elutasítanak minden elvtelen és egyéni érdekek által vezérelt igaztalan vádaskodást.
A Magyar Autóklub Országos Elnöksége ezúton rögzíti, hogy változatlanul tartózkodik a provokatív média-megkeresésekre való alkalmankénti reagálástól.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár