Hivatalos képeken a lépcsőshátú Mazda3
Hírek, 2013. július. 12.
AS

Az előző generációkhoz hasonlóan ezúttal is készül lépcsőshátú változat a Mazda3-ból, az újdonságról most láttak napvilágot a hivatalos információk és képek.

 

 

A vonzó formájú ötajtós után bemutatkozott a Mazda3 legújabb generációjának lépcsőshátú változata is. A négyajtós modell 4,58 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,45 méter magas, a tengelytávja 2,7 méteres, ami azt jelenti, hogy négy centivel szélesebb és kettővel magasabb lett, a tengelytáv pedig hat centit bővült, miközben a hossza változatlan maradt. Az új Mazda6 formáját idéző kompakt modell csomagtere 419 literes, ez valamivel kevesebb, mint az elődmodellé, de bővebb, mint a nála tizenkét centivel rövidebb ötajtós 350 literes értéke.

 

 

A lépcsőshátú Mazda3 motorkínálata csaknem megegyezik az ötajtóséval: az alapmodellt 1,5 literes, 100 lóerős benzinessel szerelik, a 2 literes benzinmotor 120 lóerős kivitelben érhető el, a 2,2 literes dízel pedig 150 lóerővel kérhető. A hatfokozatú kézi váltó helyett hatsebességes automatát a kétliteres benzineshez lehet választani. A kétezres benzinmotor 165 lóerős változatát és a dízel-automata hajtásláncot egyelőre csak az ötajtósnak tartják fenn.

 

 

A menetteljesítmények is szinte megegyeznek a lépcsőshátúval, ami nem nehezebb, sőt, néhány kivitele valamivel könnyebb is az ötajtósnál. A négyajtós forma légellenállási együtthatója viszont lényegesen kedvezőbb a ferdehátúénál, a Cw érték 0,275 helyett 0,258 a Mazda3 Sedan esetében.

 






A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár