Kombiként is érkezik a Seat Leon
Hír, 2013. július. 23.
Auto2

Most először készített kombi karosszériát a Leon számára a Seat. Az ST méretes csomagterével és sportos vezethetőségével hódíthat.

 

 

Háromtagúra bővült a Seat Leon kínálata. A spanyol márka kompakt modellje az ötajtós után nem sokkal háromajtós kupé, valamint most már ötajtós kombi karosszériával is bemutatkozott. A típus harmadik generációja az első, amely ilyen kivitelt is kínál.

 

 

A Leon ST hossza 27 centiméterrel nagyobb az ötajtósénál, a 4,56 méter hosszú autó csomagtartója alaphelyzetben 587 literes. Ez az érték nem a kategória legnagyobbja, de kicsinek semmiképpen sem nevezhető.

 

 

A hátsó ülések egyszerűen ledönthetők a csomagtér felől is, ekkor 1470 literesre növekszik a raktér, hosszú tárgyak szállításához pedig a jobb első ülés támlája is előredönthető. A Leon ST menetkész tömege az alapmotorral 1233 kg, ami alig 45 kg-mal több az ötajtósnál.

 

 

Motorkínálata megegyezik a többi karosszériaváltozatéval. A 86 és 105 lóerős 1.2 TSI, valamint a 122 és 140 lóerős 1.4 TSI mellett a 160 lóerős 1.8 TSI jelentik a benzines választékot. A dízelek sora az 1.6 TDI 90 lóerős kivitelével indul, elérhető a 2.0 TDI 150 lóerővel, a csúcsmodell pedig ennek a motornak a 184 lóerős változata, 380 Nm nyomatékkal és 4,3 l/100 km-es átlagfogyasztással.

 

 

A sportos FR kivitelekhez érhető el a DCC adaptív lengéscsillapító-szabályzás, amelynél sportos vagy kényelmes beállítás választható. A teljesen LED-es fényszóró itt is elérhető, a hátsó lámpák is diódásak, és mostantól az ACC adaptív tempomat is elérhetővé vált. A radaros távolságtartó rendszer 30 és 160 km/órás sebesség között működik.

 

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár