Kombiként is érkezik a Seat Leon
Hírek, 2013. július. 23.
AS

Most először készített kombi karosszériát a Leon számára a Seat. Az ST méretes csomagterével és sportos vezethetőségével hódíthat.

 

 

Háromtagúra bővült a Seat Leon kínálata. A spanyol márka kompakt modellje az ötajtós után nem sokkal háromajtós kupé, valamint most már ötajtós kombi karosszériával is bemutatkozott. A típus harmadik generációja az első, amely ilyen kivitelt is kínál.

 

 

A Leon ST hossza 27 centiméterrel nagyobb az ötajtósénál, a 4,56 méter hosszú autó csomagtartója alaphelyzetben 587 literes. Ez az érték nem a kategória legnagyobbja, de kicsinek semmiképpen sem nevezhető.

 

 

A hátsó ülések egyszerűen ledönthetők a csomagtér felől is, ekkor 1470 literesre növekszik a raktér, hosszú tárgyak szállításához pedig a jobb első ülés támlája is előredönthető. A Leon ST menetkész tömege az alapmotorral 1233 kg, ami alig 45 kg-mal több az ötajtósnál.

 

 

Motorkínálata megegyezik a többi karosszériaváltozatéval. A 86 és 105 lóerős 1.2 TSI, valamint a 122 és 140 lóerős 1.4 TSI mellett a 160 lóerős 1.8 TSI jelentik a benzines választékot. A dízelek sora az 1.6 TDI 90 lóerős kivitelével indul, elérhető a 2.0 TDI 150 lóerővel, a csúcsmodell pedig ennek a motornak a 184 lóerős változata, 380 Nm nyomatékkal és 4,3 l/100 km-es átlagfogyasztással.

 

 

A sportos FR kivitelekhez érhető el a DCC adaptív lengéscsillapító-szabályzás, amelynél sportos vagy kényelmes beállítás választható. A teljesen LED-es fényszóró itt is elérhető, a hátsó lámpák is diódásak, és mostantól az ACC adaptív tempomat is elérhetővé vált. A radaros távolságtartó rendszer 30 és 160 km/órás sebesség között működik.

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár