Indul a táblavadászat – Jelentse be az indokolatlan sebességkorlátozást!
Riport, 2013. július. 25.
AS

Jövő tavaszig mintegy ötszáz új sebességmérő beszerzését tervezi a rendőrség, és ha az akció célja a közlekedés biztonságának növelése, akkor minden autós érdeke, hogy ne legyenek betarthatatlan sebességkorlátozások. Jelentse be oldalunkon, ha indokolatlan sebességkorlátozást tapasztal!

 

 

Mintegy ötszáz új sebességmérő beszerzését tervezik

Még az idén 165 mobil sebességmérő, jövő április végéig pedig legalább 300, legfeljebb 365 darab fix telepítésű ellenőrzési pont beszerzését tervezi az Országos Rendőr-főkapitányság. Európai uniós forrásokból a kormány 12,5 milliárd forintot költ a többfunkciós sebességmérők beszerzésére, az újfajta traffipaxok kamerái pedig több más szabálysértést, például a szabálytalan sávváltást, a leállósáv jogszerűtlen használatát, a tiloson való áthajtást, a biztonsági öv használatának elmulasztását is képesek dokumentálni. Eredetileg 2015 márciusában álltak volna szolgálatba az új berendezések, Pintér Sándor belügyminiszter döntése volt, hogy ennél a határidőnél korábban el kell kezdeni a berendezések telepítését. A rendőrség az ország közútjain jelenleg 154 sebességmérő készüléket üzemeltet, amelyből hét fix telepítésű, ezek jelentős részét váltják majd fel a mobil ellenőrzőpontok.

 

Fotó: origo.hu

 

Biztonságos közlekedés betartható sebességkorlátozásokkal

A beszerzéssel a rendőrség célja, hogy Magyarország megfeleljen az Európai Unió közlekedéspolitikai célkitűzésének, közleményük szerint az eddigi eredmények, a 2008 óta töretlenül javuló közúti közlekedési mutatók javítása további erőfeszítést igényel. Amennyiben az új traffipaxok beszerzése nem a bírságokból származó bevétel növelése, hanem valóban a közlekedés biztonságának javítása, akkor minden autós érdeke, hogy ne legyenek az utakon betarthatatlan sebességkorlátozások. Az indokolatlanul kitett 30-as, 40-es vagy 60-as táblák ugyanis hiteltelenné teszik a megalapozottan kint lévő korlátozásokat. A jelenség egyáltalán nem új keletű, az origo.hu öt évvel ezelőtti cikke a külső Váci út szélesítése kapcsán foglalkozik a témával, a rendőrség pedig utoljára négy éve hirdetett olyan akciót, amelyben arra kérték az autósokat, jelentsék a kint felejtett közlekedési táblákat.

 

Most mi kérjük arra az autósokat, hogy jelentsék be oldalunkon, ha indokolatlan sebességkorlátozást tapasztalnak!

 

Ehhez nem kell mást tennie, mint:

1. Regisztráljon honlapunkon az oldal jobb felső sarkában, vagy ha már regisztrált, lépjen be!

2. Töltse fel az indokolatlanul kitett tábláról készült képeket (akár többet is) a cikk alján a Képek tallózása gombbal!

3. Hozzászólásában írja meg, hol található a tábla, és tapasztalata szerint szokott-e ott a rendőrség sebességmérést végezni!

 

Ha a feltöltés során problémába ütközik, vagy mobiltelefonról szeretné feltölteni a képet, küldje el a fenti információkkal együtt az info@auto2.hu címre, és megjelentetjük az oldalon.

 

Célunk, hogy ezen az oldalon összegyűjtsük az országszerte kint lévő indokolatlan sebességkorlátozó táblákat, és erre a rendőrségi beszerzésig felhívjuk az illetékesek figyelmét.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár