15 ezer kilométeres túrával érkezik Frankfurtba az új Mazda3
Hírek, 2013. augusztus. 6.
AS

A Frankfurti Autószalonon tartott premierjére saját kerekein érkezik a Mazda3 első néhány példánya, méghozzá a hirosimai gyárból. A Mazda 35 év alatt harmadszor szervezi meg a 15 ezer kilométeres megbízhatósági túrát.

 

 

Harminc nap alatt, öt országon keresztül 15 ezer kilométert tesznek meg a Mazda3 első példányai, mielőtt bemutatnák őket a szeptemberi Frankfurti Autószalonon. A japán gyártó az újdonság megbízhatóságára hívja fel a figyelmet a kirándulással, ahol a nyolc autót újságírók vezetik.

 

 

Hirosimában a gyártósorról a kikötőbe vezetett az autók első útja, ahol a 139 méter hosszú, 17 ezer tonna teherbírású szállítóhajó viszi őket Oroszország keleti partjaihoz. Onnan már saját kerekeiken teszik meg a 15 ezer kilométeres távot, amelynek során Fehéroroszországon és Lengyelországon keresztül érkeznek Frankfurtba.

 

 

Harmadik alkalommal szervez ilyen túrát a Mazda: elsőként 1977-ben vágott neki két 323-as a távnak, majd 1990-ben két-két 323-as, 626-os és E2200-as teljesítette a tartós tesztet. A képek az út első ezer kilométerén készültek, a csapat kalandjai nyomon követhetők a www.mazda.hu/mazdaroute3 címen.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár