Friss külsőt öltött a Škoda Yeti
Hírek, 2013. augusztus. 14.
AS

Megújult a Škoda szabadidő-autója, a Yeti mostantól jobban illeszkedik a cseh márka kínálatába, a modellfrissítés számos apróságon változtatott.

 

 

A szeptemberi Frankfurti Autószalonon megújult formában lép a közönség elé a Škoda Yeti. A cseh márka szabadidő-autója is megkapja az új emblémát és hűtőmaszkot, de a frissítés során megválik az eddig jellegzetességének számító lámpatestektől is. A helyére hagyományosabb formájú fényszórók kerülnek, ezen felül újak a lökhárítók, valamint a C alakban világító LED-es hátsó lámpák is.

 

 

A kínálatot új fényezések és új könnyűfém kerekek bővítik, amelyek közt kétszínűket is találunk. Mostantól kétféle kivitelben rendelhető a Yeti: a városi modellnek több a színre fújt alkatrésze, míg az Outdoor változat fényezetlen műanyag lökhárítókat és fémszínű védőburkolatokat kap.

 

 

Az utastérben is megjelent a Škoda új kormánykereke, változtak a kárpitok is. Ez az első Škoda, amiben tolatókamera található. Számos praktikus apróság is van a fedélzeten, ilyen a kétoldalú csomagtérszőnyeg, a szemeteskuka, a zseblámpának kivehető csomagtér-világítás és a telefontartó. Hátul a középső ülés kivehető, így a két szélsőn nagyobb lesz a hely, hosszú tárgyak szállításához pedig a jobb első ülés támlája is előredönthető.

 

 

A motorkínálat nem változik, az 1.2 TSI 105 lóerős benzinesétől a 2.0 TDI 170 lóerős dízeljéig terjed a skála. Újdonság viszont, hogy az 1.6 TDI mellé a hétfokozatú, a 2.0 TDI 4x4 mellé pedig a hatfokozatú DSG váltó párosítható. A Yeti 2009-es megjelenése óta eddig 263 200 példányban kelt el, Csehország mellett Oroszországban is gyártják, Kínában pedig hosszú tengelytávú változatban is készítik majd.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár