Megmutatta magát a második generációs Kia Soul
Hírek, 2013. augusztus. 23.
AS

Már nem olyan szögletes, de még mindig rendkívül egyedi formájú az új Kia Soul. Az ősszel bemutatkozó autó új alapokra épül, és minden téren jobb lesz a korábbinál.

 

 

A Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a Kia Soul második generációja, amely első pillantásra nem sokban különbözik elődjétől. Pedig igazából teljesen új autóról van szó, amely az aktuális cee’d padlólemezére épül. Sok formai eleme a Track’ster tanulmányautóról lehet ismerős, noha a Soul megtartja a jelenlegi széria jellegzetes karakterét is. A külsőt azonban még többféle módon lehet személyre szabni, például a képeken látható szabadidő-autós kiegészítőkkel, illetve a karosszéria fényezésével kontrasztos fekete, fehér vagy vörös színben is kérhető a tető.

 

 

Az újdonság tengelytávja nagyobb, nyomtávja szélesebb, utasterében pedig elöl és hátul is több a hely. A csomagtartó kapacitása öt személlyel 354 literesre bővül, és a gyáriak ígérete szerint sokkal jobb minőségű anyagokkal és igényesebb kidolgozással találkozhatunk az utastérben. A Soul az elődjéhez hasonlóan az 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses benzines, valamint az 1,6 literes, közös nyomócsöves turbódízel motorral lesz elérhető, ám azok takarékosabbak lesznek a korábbinál. A hatfokozatú kézi helyett hatsebességes automata váltót lehet kérni.

 

 

Az autó menettulajdonságai és kényelme is javul. A felszereltségi listán pedig olyan opciókkal találkozhatunk, mint a xenonfényszóró, a kulcsnélküli nyitás-indítás, az automata klímaberendezés, a tempomat, a bőrkárpitozás, a szellőztethető első ülések, a fűthető első és hátsó ülések, valamint a panorámatető.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár