Sportkupéval mutat irányt a Volvo
Hírek, 2013. augusztus. 29.
AS

Concept Coupé néven mutat be tanulmányautót Frankfurtban a Volvo, a gyönyörű túrakocsi vonalai határozzák meg a svéd márka jövőbeli típusainak formáját.

 

 

Túrakocsival enged bepillantást a jövőben bemutatkozó modelljeinek formatervébe a Volvo. A Frankfurti Autószalonra készítették el az egyszerűen csak Concept Coupé névre keresztelt koncepciót, amely a márka új stílusirányzatát vetíti előre. A tervezők szerint a hatvanas évekbeli P1800 adott inspirációt, de a tanulmányautó egyáltalán nem retró, inkább jövőbe mutató formájú.

 

 

Műszaki szempontból is újat mutat a Concept Coupé. Ez az első Volvo, amely a gyártó újonnan fejlesztett moduláris padlólemezére épül, ez lesz az alapja a jövő szériagyártmányainak is. Az autóba plug-in hibrid hajtást szereltek, ez a szintén újdonságnak számító Drive-E motorcsalád legerősebb tagjából, a kétliteres, négyhengeres benzinmotor turbóval és kompresszorral is szerelt változatából és elektromotorból áll. A Concept Coupé teljesítménye 400 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 600 Nm.

 

 

Az első szériamodell, amely az új stílusirányzat szerint készült, a hamarosan bemutatkozó XC90 lesz. A Concept Coupé premierjén felvillantott részletképek alapján ugyanilyen nappali menetjelzővel szerelt fényszórói lesznek, és a középkonzolon lévő, álló formátumú, nagyfelbontású érintőképernyőt is megtaláljuk benne.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár