Cactus lesz a Citroën legújabb modellje
Hírek, 2013. szeptember. 5.
AS

Egy kompakt tanulmányautóval példázza a Citroën azt, milyenek lesznek a C-sorozatba tartozó modelljei: a Cactus szériaváltozata akár jövőre piacra kerülhet.

 

 

Újabb koncepcióautót mutat be Cactus néven a Citroën, bár az idei kiadás kevésbé formabontó, mint a hat évvel ezelőtti C-Cactus tanulmány volt. Az újdonság egy 4,21 méter hosszú, ötajtós modell, a szabadidő-autókéra emlékeztető kialakítással, nagy kerekekkel, hangsúlyos kerékjárati ívekkel és tetősínekkel.

 

 

A jövőben a Citroën még jobban elválasztja egymástól a C és a DS modelleket, a Cactus pedig azt példázza, mire számíthatunk az alapmodellektől. Egyszerű kialakítás, komfortos utastér és megfelelő ár jellemzi majd ezeket az autókat.

 

 

Több praktikus megoldást találunk a tanulmányautón. Az egyik ilyen az Airbump névre keresztelt puha, rugalmas műanyag betét a lökhárítókban, amely ellenáll a városi parkolás által okozott kisebb sérüléseknek. A lámpák LED-esek, az utastérben 8 colos érintőképernyő helyettesíti a kezelőszerveket és egy másik kijelző a műszeregységet, az automata sebességváltó karját pedig nyomógombokra cserélték. Az első ülések lapja egy darabból áll, a kartámasz felhajtása után kanapénak is beválik.

 

 

A Cactus meghajtásáról a jelenleg is fejlesztés alatt álló Hybrid Air rendszer gondoskodik, amellyel kevesebb mint 3 litert fogyaszt az autó száz kilométeren. A forradalmi hibridhajtás a legkorábban is csak három év múlva kerülhet piacra, a Cactus szériaváltozata azonban már jövőre bemutatkozhat a C4 sorozat újabb tagjaként.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár