Négyüléses koncepciót készített a Smart
Hírek, 2013. szeptember. 5.
AS

Újra lesz négyüléses modell a Smart kínálatában, legalábbis ezt előlegezi meg a Frankfurtban bemutatkozó Fourjoy Concept.

 

 

Négyüléses tanulmányautóval készült a Smart a Frankfurti Autószalonra. A Fourjoy Concept formája szoros rokonságban van a tavaly bemutatott két koncepcióval, ami azt jeleni, hogy így néz majd ki a német kiskocsi hamarosan érkező következő generációja. A 3,49 méter hosszú, 1,98 méter széles és 1,49 méter magas Fourjoy Concept pedig azt jelzi, hogy ezúttal nem csak kétszemélyes, hanem négyüléses változata is lesz az autónak.

 

 

A tanulmányautó meghajtását egy 75 lóerős elektromotorra bízták, ami a hátsó kerekeket mozgatja, és a jelenlegi Fortwo ED modellből lehet ismerős. A villanymotor fürgévé teszi széles, de rövid, és 9,1 méter átmérőjű fordulókörével kezes városi kocsit. A 17,6 kWh kapacitású lítiumion akkumulátor feltöltése az otthoni hálózatról hét órát vesz igénybe, de a töltés ideje egy gyorstöltő segítségével akár egy óra alá is szorítható.

 

 

Nem lenne igazi tanulmányautó a Fourjoy Concept, ha ne lennének formabontó részletei. Nincsenek ajtói és nincs teteje sem, de a karosszéria vázán két elektromos gördeszkát lehet szállítani, amihez a bukósisakoknak a csomagtérben alakítottak ki helyet. Itt egy videokamera is rögzíthető, amivel a gördeszkás mutatványokat lehet felvenni, hogy aztán a filmet megoszthassuk barátainkkal az autó internetkapcsolatán keresztül.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár