Négyüléses koncepciót készített a Smart
Hírek, 2013. szeptember. 5.
AS

Újra lesz négyüléses modell a Smart kínálatában, legalábbis ezt előlegezi meg a Frankfurtban bemutatkozó Fourjoy Concept.

 

 

Négyüléses tanulmányautóval készült a Smart a Frankfurti Autószalonra. A Fourjoy Concept formája szoros rokonságban van a tavaly bemutatott két koncepcióval, ami azt jeleni, hogy így néz majd ki a német kiskocsi hamarosan érkező következő generációja. A 3,49 méter hosszú, 1,98 méter széles és 1,49 méter magas Fourjoy Concept pedig azt jelzi, hogy ezúttal nem csak kétszemélyes, hanem négyüléses változata is lesz az autónak.

 

 

A tanulmányautó meghajtását egy 75 lóerős elektromotorra bízták, ami a hátsó kerekeket mozgatja, és a jelenlegi Fortwo ED modellből lehet ismerős. A villanymotor fürgévé teszi széles, de rövid, és 9,1 méter átmérőjű fordulókörével kezes városi kocsit. A 17,6 kWh kapacitású lítiumion akkumulátor feltöltése az otthoni hálózatról hét órát vesz igénybe, de a töltés ideje egy gyorstöltő segítségével akár egy óra alá is szorítható.

 

 

Nem lenne igazi tanulmányautó a Fourjoy Concept, ha ne lennének formabontó részletei. Nincsenek ajtói és nincs teteje sem, de a karosszéria vázán két elektromos gördeszkát lehet szállítani, amihez a bukósisakoknak a csomagtérben alakítottak ki helyet. Itt egy videokamera is rögzíthető, amivel a gördeszkás mutatványokat lehet felvenni, hogy aztán a filmet megoszthassuk barátainkkal az autó internetkapcsolatán keresztül.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár