Kis turbómotort kap a Dacia Duster
Hírek, 2013. szeptember. 10.
AS

Kiderültek a részletek a Dacia Duster modellfrissítéséről: a megújult szabadidő-autó megkapja az 1,2 literes, négyhengeres turbómotor 125 lóerős változatát.

 

 

Modellfrissítéshez érkezett a Dacia Duster, a 4,31 méter hosszú szabadidő-autóról pedig már korábban megjelentek az első képek, amelyek szerint új, nappali menetfényes fényszórókat, díszesebb hűtőmaszkot, új hátsó lámpákat kap az autó, amihez újabb színek és keréktárcsák is járnak. Most a Dacia a többi részletet is elárulta a Frankfurti Autószalonon bemutatkozó újdonságról.

 

 

A külsőhöz hasonlóan átalakul a Duster belső tere is, teljesen új a műszerfal. A számlapok és a középkonzol a Sandero és Lodgy típusokéhoz hasonló, az ablakemelő kapcsolói itt is az ajtókra költöztek. Már a Dacia szabadidő-autójához is rendelhető a színes érintőképernyős navigációs rendszer, a sebességhatároló és tempomat és a hátsó tolatóradar.

 

 

Műszaki téren az 1,2 literes TCe turbómotor bevezetése jelent újdonságot. A négyhengeres, közvetlen benzin-befecskendezéses erőforrás a Duster orrában 125 lóerős teljesítményre képes és 6 litert fogyaszt száz kilométeren. A kínálatban továbbra is megtalálható az 1,6 literes, 105 lóerős benzines, valamint az 1,5 literes dízelmotor 90 és 110 lóerős kivitele. Az ESP szériafelszerelés lett, újdonság az Eco üzemmód és az ideális váltási pontra figyelmeztető jelzés.

 

 

Kicsivel több mint három év alatt bő 400 ezer példányban kelt el a Dacia Duster, és a magyarországi piacon is a legnépszerűbb típusok közt van, így a hamarosan piacra kerülő modellfrissített változat is hasonló sikerre számíthat.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár