Kis crossover lesz a legújabb magyar Suzuki
Hírek, 2013. szeptember. 11.
AS

Az SX4 S-Cross után máris új modell bevezetését készíti elő a Suzuki: Frankfurtban mutatkozott be az iV-4 Concept, amelyből esztergomi szériagyártmány válik.

 

 

Újabb crossover modellel bővíti választékát a Suzuki: az SX4 S-Cross után egy valamivel kisebb típus érkezik, amelyet az iV-4 Concept vezet fel. A Frankfurti Autószalonon bemutatott, türkizkék színű tanulmányautó 4,22 méter hosszú, 1,85 méter széles és 1,67 méter magas, a tengelytávja 2,5 méteres. A méretei alapján a kis crossover modellek közé sorolt újdonság sarkosabb formát kapott, mint az SX4 S-Cross, az ötrészes hűtőmaszkja például a Jimny frontrészéről lehet ismerős.

 

 

Nagy hagyományokkal rendelkezik a terepjárók készítésében a Suzuki, az 1970-ben bemutatott LJ, az 1988-ben megjelent Vitara, az 1998 óta forgalmazott Jimny és a 2005 óta kapható Grand Vitara nyomdokain az iV-4 Concept is szériagyártmánnyá válik. A tanulmányautó futurisztikus visszapillantó tükrei, a tetőre épített fényszórók és a 235/55-ös abroncsokkal szerelt 20 colos kerekek valószínűleg lekerülnek róla, de az alapforma változatlan marad.

 

 

A hírek szerint az SX4 S-Cross összkerékhajtása, a kapcsolható AllGrip rendszer kerül az iV-4 Concept szériaváltozata alá, amelyet a kategória legkönnyebb és legtakarékosabb típusának ígérnek. Már azt is elárulta a Suzuki, hogy a sorozatgyártásra kész modell 2015-ben mutatkozik be, és az SX4-hez hasonlóan ez is az esztergomi gyárban készül majd.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár