Kis crossover lesz a legújabb magyar Suzuki
Hírek, 2013. szeptember. 11.
AS

Az SX4 S-Cross után máris új modell bevezetését készíti elő a Suzuki: Frankfurtban mutatkozott be az iV-4 Concept, amelyből esztergomi szériagyártmány válik.

 

 

Újabb crossover modellel bővíti választékát a Suzuki: az SX4 S-Cross után egy valamivel kisebb típus érkezik, amelyet az iV-4 Concept vezet fel. A Frankfurti Autószalonon bemutatott, türkizkék színű tanulmányautó 4,22 méter hosszú, 1,85 méter széles és 1,67 méter magas, a tengelytávja 2,5 méteres. A méretei alapján a kis crossover modellek közé sorolt újdonság sarkosabb formát kapott, mint az SX4 S-Cross, az ötrészes hűtőmaszkja például a Jimny frontrészéről lehet ismerős.

 

 

Nagy hagyományokkal rendelkezik a terepjárók készítésében a Suzuki, az 1970-ben bemutatott LJ, az 1988-ben megjelent Vitara, az 1998 óta forgalmazott Jimny és a 2005 óta kapható Grand Vitara nyomdokain az iV-4 Concept is szériagyártmánnyá válik. A tanulmányautó futurisztikus visszapillantó tükrei, a tetőre épített fényszórók és a 235/55-ös abroncsokkal szerelt 20 colos kerekek valószínűleg lekerülnek róla, de az alapforma változatlan marad.

 

 

A hírek szerint az SX4 S-Cross összkerékhajtása, a kapcsolható AllGrip rendszer kerül az iV-4 Concept szériaváltozata alá, amelyet a kategória legkönnyebb és legtakarékosabb típusának ígérnek. Már azt is elárulta a Suzuki, hogy a sorozatgyártásra kész modell 2015-ben mutatkozik be, és az SX4-hez hasonlóan ez is az esztergomi gyárban készül majd.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár