Az Espace utódja lesz a Renault Initiale Paris tanulmányautójából
Hírek, 2013. szeptember. 11.
AS

Initiale Paris néven állított ki tanulmányautót Frankfurtban a Renault, az újdonság pedig nem csak egy prémiummárka bevezetését, de az Espace utódját is előrevetíti.

 

 

Időszerű lesz a Renault Espace leváltása, a francia márka nagy egyterűjének jelenlegi generációja ugyanis már több mint egy évtizede készül, több modellfrissítésen is túlesett már. Gyártója azonban nem hagyományos utódot szán neki, hanem egy minden ízében különleges autót, amit az Initiale Paris koncepcióval előlegez meg.

 

 

A 4,85 méter hosszú, 22 colos kerekeken gördülő tanulmányautón a nagy egyterűk és a sportos szabadidő-autók stílusa keveredik, és ilyesmi lesz az új Espace is. Az Initiale Paris pedig a Renault kínálatának prémiummodelljeit jelzi majd, hasonló módon a Citroën DS és a szintén most bejelentett Ford Vignale típusokhoz.

 

 

Az utastér négy ülése egy középső konzolon függ, hátulra egy harmadik üléssor került, az alumíniumból és plexiből készült fényáteresztő tető pedig Párizs térképét mintázza. A Bose egy 24 hangszórós hifit készített a prototípushoz.

 

 

A tanulmányautóba az 1,6 literes dCi turbódízel továbbfejlesztett változata került, két turbótöltővel és 400 Nm maximális nyomatékkal, amelynek kilencven százaléka már 1500-as fordulaton rendelkezésre áll. A motorhoz az EDC dupla kuplungos automatizált váltót csatolták, így a Grand Espace méreteivel rendelkező Initiale Paris nem csak 250 kg-mal könnyebb, de negyedével takarékosabb is annál.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár