Hétszemélyes Datsun lett a Nissan Micrából
Hírek, 2013. szeptember. 18.
AS

Bemutatkozott a visszatérő Datsun márka második típusa, a Go+, amely a Micra alapjaira épülő kisautó hosszított, hétszemélyes változata.

 

 

Különös típust mutatott be a Nissanhoz tartozó Datsun, amelyet kifejezetten az indonéziai piac számára készítettek. A Micra műszaki alapjaira épített Go után itt a Go+, amely az egyszerű kialakítású kiskocsi 210 mm-rel hosszabbított változata. Az autó hossza ezzel éppen eléri a 4 métert, a szélessége 1,69 méter, a magassága 1,49 méter, a tengelytávolság 2,45 méter.

 

 

A kombinak tűnő kiskocsi érdekessége, hogy hétszemélyes: a csomagtartóba még két, fejtámla nélküli, kétpontos övvel szerelt pótülés került, amely kinyitva teljesen el is foglalja azt. Természetesen a második és harmadik üléssorok támlája előredönthető, így nagyobb tárgyak is beférnek a Datsun kis kombijába.

 

 

Minden másban megegyezik ötszemélyes testvérével a Go+, hiszen a Micrából ismerős 1,2 literes, háromhengeres benzinmotor került bele, amihez ötfokozatú váltót szereltek. A célszerű berendezésű belső érdekessége, hogy rádió helyett mobiltelefon-dokkolóval szerelték fel.

 

 

2014-ben kerül az indonéziai piacra a Go és a Go+, amelyet helyben gyárt majd a Datsun, és számításai szerint 2016-ra a Nissan eladásainak felét teszi majd ki a két modell. Mindezek ellenére nem valószínű, hogy a hétszemélyes kisautó eljut az európai piacra.A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár