Hétszemélyes Datsun lett a Nissan Micrából
Hír, 2013. szeptember. 18.
Auto2

Bemutatkozott a visszatérő Datsun márka második típusa, a Go+, amely a Micra alapjaira épülő kisautó hosszított, hétszemélyes változata.

 

 

Különös típust mutatott be a Nissanhoz tartozó Datsun, amelyet kifejezetten az indonéziai piac számára készítettek. A Micra műszaki alapjaira épített Go után itt a Go+, amely az egyszerű kialakítású kiskocsi 210 mm-rel hosszabbított változata. Az autó hossza ezzel éppen eléri a 4 métert, a szélessége 1,69 méter, a magassága 1,49 méter, a tengelytávolság 2,45 méter.

 

 

A kombinak tűnő kiskocsi érdekessége, hogy hétszemélyes: a csomagtartóba még két, fejtámla nélküli, kétpontos övvel szerelt pótülés került, amely kinyitva teljesen el is foglalja azt. Természetesen a második és harmadik üléssorok támlája előredönthető, így nagyobb tárgyak is beférnek a Datsun kis kombijába.

 

 

Minden másban megegyezik ötszemélyes testvérével a Go+, hiszen a Micrából ismerős 1,2 literes, háromhengeres benzinmotor került bele, amihez ötfokozatú váltót szereltek. A célszerű berendezésű belső érdekessége, hogy rádió helyett mobiltelefon-dokkolóval szerelték fel.

 

 

2014-ben kerül az indonéziai piacra a Go és a Go+, amelyet helyben gyárt majd a Datsun, és számításai szerint 2016-ra a Nissan eladásainak felét teszi majd ki a két modell. Mindezek ellenére nem valószínű, hogy a hétszemélyes kisautó eljut az európai piacra.Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár