Jön az elektromos e-Golf és e-Up a Volkswagennél
Hírek, 2013. szeptember. 19.
AS

Szériagyártásra szánt elektromos hajtású autókat mutatott be a Volkswagen: az e-Up és az e-Golf már jövőre kapható lehet Európában.

 

 

Két típusát elektromos hajtással is kínálni fogja a Volkswagen. A Frankfurti Autószalonon mutatkozott be az e-Up és az e-Golf szériaváltozata, amelyek hamarosan piacra is kerülnek.

 

 

Az e-Golf elektromotorja 115 lóerős és 270 Nm a legnagyobb nyomatéka, ezzel 10,4 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a hatékony energiafelhasználás érdekében pedig 140 km/órára korlátozták a végsebességét. Az e-Golf tömege 1510 kg, amiből 318-at tesz ki a lítiumion akkumulátor, ennek egy feltöltésével üzemmódtól függően 130-190 kilométert lehet megtenni. Az e-Golf jól felszerelt autó, hiszen automata klímaberendezés, fűthető szélvédő és navigációs rendszer mellett LED-es fényszóró is jár hozzá, utóbbi elsősorban azért, mert kevesebbet fogyaszt, mint a xenonfényszóró.

 

 

Ideális városi autónak tűnik az e-Up, amelynek elektromos változata 82 lóerős és 210 Nm a maximális nyomatéka, így 12,4 másodpercre van szüksége a százas tempó eléréséhez, és 130 km/óra a végsebessége. A négyajtós karosszériával készített e-Up felszereltsége hasonló a Golféhoz, a hatótávolsága pedig 160 kilométer.

 

 

Az e-Golf elsőként az európai piacokon lesz kapható 2014 tavaszán, majd a jövő év végén és 2015 elején az ázsiai és észak-amerikai piacokon is megjelenik.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár