Ralibajnokkal érkezett a Hungaroringre a Golf-kupa
Hírek, 2013. szeptember. 24.
AS

Andreas Mikkelsen, a rali-világbajnokság pilótája részvételével érkezett a Hungaroringre a lengyel szervezésű Volkswagen Castrol Cup, ahol 310 lóerős Golfokkal versenyeznek.

 

 

Idén Magyarországra is ellátogatott a Volkswagen Castrol Cup, amelyet a német márka lengyelországi leányvállalata indított. A sorozat 26 résztvevője egyforma Volkswagen Golfokkal áll rajthoz, a GTI modellekből átalakított versenyautók érdekessége, hogy 260 lóerős teljesítményüket egy gomb megnyomásával 310-re lehet fokozni, ám erre verseny közben csak 19-szer van alkalma a pilótának. A még elhasználható alkalmak számát egy kijelző mutatja az autó oldalán.

 

 

A Hungaroringen tartott két futam vendége volt Andreas Mikkelsen, aki jelenleg a Volkswagen gyári ralicsapatában versenyez a világbajnokságon. A legutóbb két év IRC bajnoki címét megszerző norvég pilóta első alkalommal járt a mogyoródi versenypályán, mégis a nyolcadik időt futotta a kvalifikáción. Az első futamon a rajt után visszacsúszott a tizenkettedik helyre, de több előzés után végül a nyolcadik helyen zárt. A második versenyen Mikkelsen az első helyről indulhatott, mivel az első nyolc sorrendjét megfordították, de több pozíciót vesztett, így végül hatodikként ért be.

 

 

A huszonnégy éves norvég pilóta már tizenhét éves kora óta ralizik, mégis ez volt az első pályaversenye. Nem meglepő, de a két futam közt elárulta, furcsa volt számára navigátor nélkül vezetni, bár egy idő után unalmasnak találta a körözést, hiszen a raliban állandóan változik a környezet. Szintén szokatlan számára, hogy ennyi autó van egyszerre a pályán, szemben a ralival, ahol kétperces különbséggel indulnak, de Mikkelsennek tetszett a test-test elleni küzdelem. Magyarországon viszont már nem először jár: két éve az IRC pécsi futamán vett részt, akkor még Škoda Fabiával, és kis híján megnyerte a versenyt, de nem sokkal a vége előtt fának csapódott. Ma visszaemlékezve tetszett neki a magyar verseny, de a gyors mecseki pályákat érthető módon eléggé veszélyesnek tartja.

 

 

A Golf-kupa első futamát a bajnokságot is vezető Mateusz Lisowski nyerte, a következőn pedig a tabella második helyén álló Jan Kisiel lett az első. A Volkswagen Castrol Cup fődíja egy új Golf és 30 ezer euró.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár