Megnyílik a második nyilvános CNG kút Budapesten
Hírek, 2013. szeptember. 25.
AS

Együttműködési megállapodást között a Főgáz és az ENI Hungária, amely szerint még az idén megnyílhat a második nyilvános CNG töltőállomás Budapesten.

 

A sűrített földgáz mint üzemanyag sok országban a benzin és a gázolaj környezetbarát és költségtakarékos alternatívája, nálunk azonban nem terjedt el, részben az ilyen üzemű autók, részben a töltőállomások hiánya miatt.

 

A főváros első nyilvános földgáztöltőjét 2011-ben nyitotta meg a Főgáz a X. kerületi Kőbányai úti MOL töltőállomáson. Az itt szerzett pozitív tapasztalatok és a növekvő igények ösztönözték a társaságot a bővítésre: a szeptember 16-án kötött együttműködési megállapodás értelmében a második nyilvános kút az ENI Hungária hálózatában nyílik meg 2013 decemberében.

 

A Budaörsi út 126. szám alatt található Agip töltőállomáson az NGV1 és NGV2 töltőfejjel rendelkező járművek, azaz személyautók, teherautók és buszok is tankolhatnak majd. A beruházás érdekessége, hogy ez lesz az ország első olyan töltőállomása, ahol a benzin és gázolaj mellett sűrített földgáz (CNG), bioetanol (E85) és autógáz (LPG) is elérhető lesz. A Főgáz további CNG kutak létesítését tervezi a jövőben.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár