Háromhengeres turbómotort kapott a Caterham Seven
Hírek, 2013. október. 2.
AS

A downsizing a kicsi és könnyű sportautóiról ismert Caterham márkát sem kerülte el: az új Seven alapmodellt a Suzuki japán piacra szánt háromhengeres turbómotorjával szerelik.

 

 

660 köbcentiméteres, háromhengeres turbómotorral mutatta be legújabb modelljét a brit Caterham. A Lotus Seven alapjára épülő kicsi és könnyű, klasszikus sportautókat gyártó márka eddig a Fordtól származó 1,6 és 2 literes benzinmotorokat építette különböző típusaiba, amelyek közül a legkisebb teljesítményű 125 lóerős volt.

 

Az új Seven 165 motorja a Suzukitól származik, a japán piacra szánt modellekhez készítették a helyi szabályok értelmében 660 köbcentiméteres, háromhengeres turbómotort. A Caterham gépházteteje alatt az apró erőforrás 80 lóerős teljesítményre és 107 Nm nyomatékra képes, hozzá pedig egy ötfokozatú kézi váltó kapcsolódik.

 

Mivel az eddigi 1,6-os szívómotorral szerelt kivitel is mindössze 550 kg-ot nyomott, így 5,9 másodperc alatt gyorsult nulláról százra, várható, hogy az új alapmodell is igen fürge lesz. A Seven 165 a Caterham legtakarékosabb és legolcsóbb típusa is lesz egyben, az alapára 25 ezer euró alatt marad. Magyarországon három éven át működött importőre a márkának, amely azonban tavaly az érdeklődés hiánya miatt megszűnt.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár