Automatizált gumiabroncs-tesztpályát nyitott a Continental
Hírek, 2013. október. 4.
AS

A világon elsőként automata tesztpályán fejleszti gumiabroncsait a Continental, ahol a vezető nélküli autók a cserélhető útfelületen akár 120 km/órás sebességgel is hajthatnak.

 

 

 

Két és fél focipályányi alapterületű csarnokkal bővítette a Hannover közelében már 45 éve működő tesztközpontját a Continental. A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója teljes mértékben automatizált tesztpályát épített, ahol a személyautók, terepjárók és haszonjárművek nyári és téli gumiabroncsainak tesztelését végzi.

 

Az új létesítményben a vezető nélküli tesztjárművek 120 km/órás sebességig gyorsíthatók fel, a gumiabroncsok menet- és féktulajdonságait pedig hidraulikus mozgató-berendezéssel cserélhető útburkolati elemek segítségével száraz és vizes körülmények között egyaránt tesztelhetik, továbbá egy jégpályás csarnok is rendelkezésre áll. A módszer előnye, hogy az automatizált csarnokban a Continental egész évben, időjárástól függetlenül végezheti a teszteket, ahol már a sofőrök reakcióideje vagy fáradása sem befolyásolja a végeredményt.

 

A száraz úton történő fékteszteket 100, a vizes úton végrehajtottakat pedig 80 km/órás sebességről végzik, nyári körülményeknél a környezet hőmérséklete 10-25, míg téli útviszonyok szimulációja során az útfelület hőmérséklete -10 és -1 Celsius fok közé állítható. Egy teszt az indulást, gyorsulást és fékezést figyelembe véve négy percet vesz igénybe, így óránként 15 folyamat végezhető el, az automatizált tesztüzem éves kapacitása pedig a 100 ezret is elérheti, ami duplája a korábbinak.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár