Látni és látszani: rendőri ellenőrzés az utakon, ingyenes átvizsgálás a szervizekben
Hír, 2013. október. 4.
Auto2

Második alkalommal szervezi meg Látni és látszani néven őszi közlekedésbiztonsági kampányát az Országos Rendőr-főkapitányság, amelynek keretében az autósok ingyenesen vizsgáltathatják meg autójuk világítóberendezéseit és saját látásukat is.

 

Az elmúlt évben közel háromszáz autószerviz és mintegy száz optikai üzlet kapcsolódott a Látni és látszani kampányhoz, amelyet idén ősszel második alkalommal szervez meg az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság. Az akció keretében október 1-jétől december 15-éig ingyenesen vizsgálják meg a kampányban részt vevő szervizek az autók világítóberendezéseit, az optikai üzletekben pedig látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal segítik az autósokat.

 

 

A kampány indulása után egy hónappal, november 7-től december 15-ig a rendőrség országos közúti ellenőrzést szervez, ahol a világítási szabályok betartását ellenőrzik. Ez az ellenőrzés meggyorsítható, ha az autósok felmutatják azt az igazolólapot, amelyet a regisztrált szervizekben és optikákban kaptak az elvégzett vizsgálatok során.

 

 

Tavaly csaknem 18 ezer autós csatlakozott a kampányhoz, a leggyakoribb hiányosságnak a kiégett izzó (elsősorban a rendszámvilágításé), a matt lámpabura és az utólagosan beszerelt xenonfényszóró számított, míg az optikusok szerint a legtöbb probléma abból adódik, hogy nagyon sokan egyszerűen nem vesznek tudomást látásuk romlásáról. Az akcióban résztvevő szervizek és optikusok címét a www.latnieslatszani.hu címen lehet megkeresni.

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár