Utolsó utáni pillanat a Magyar Autóklubban
Hír, 2013. október. 23.
Auto2

Már csak egy napjuk van regisztrálásra azoknak az a közép-magyarországi Magyar Autóklub tagoknak, akik bele kívánnak szólni abba, hogy kik vezessék a jövőben az autós szervezetet.

 

Az Autóklub jelenlegi vezetése ugyanis nem bíz semmit a véletlenre, szeretné bebiztosítani jól fizető megbízatását a következő évekre is, ezért nagyon megbonyolította a választást. Azt, hogy mennyire jól fizető ez az állás, nem lehet tudni, hiszen a vezetés a javadalmazásáról szóló adatot is titkos információként kezeli, ami eléggé furcsa egy alaptevékenysége után adó- és illetékmentességet élvező társadalmi szervezetnél.

 

 

Tehát a MAK-vezetés természetesen maradna, a főtitkár nem kíván kiszállni – a hírek szerinti mesés fizetéséből és – a szolgálati Audi A8-ból. A tisztújítást tehát nem verik nagydobra, és regisztrálni kell már a küldöttválasztó gyűlésre is. A MAK azzal indokolja a regisztráció tényét, hogy sok tag van, tehát tudni kell, hány embernek foglaljanak termet. Ebben van ráció, de a valós ok sokak szerint az, hogy szeretnék kordában tartani a demokráciát. Régiónként választ küldöttet a klub, a legnagyobb létszámú Közép-Magyarországi Régió november 7-én dönt a küldöttekről. Itt csak az szavazhat, aki október 23-ig regisztrál a MAK-honlapon. Később ezek a küldöttek választanak elnökséget, és így elnököt, aki végső soron dönt a főtitkár személyéről, aki egy személyben meghatározza szervezet működését. Jó lenne, ha a választásról, és az elmúlt évek teljesítményéről minden klubtag tudna. Mert bár a klub nem nyilatkozik, lenne mit számon kérni a vezetésen. Például azt, hogy mi okozta az egy év alatti 912 millió forintos vagyonvesztést, mert míg az elmúlt évet 800 millió nyereséggel, az ideit 112 millió veszteséggel zárta az Autóklub.

 

Kérdések tehát lennének, és elszámolni való is. Ahhoz, hogy erre sor kerüljön, a jelenlegi szabályok szerint regisztrálnunk kell, majd küldötté válnunk. Ezután talán küldöttként feltehetjük a kérdéseinket is, amikre az egyszerű klubtagnak és az újságíróknak nem válaszolnak. Akit tehát érdekel a MAK vagyona, jövője, klubtag és Közép-Magyarországon lakik, október 23-ig regisztráljon itt.

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
makos 2013. november. 8.
Kedves Dömsödi Úr, úgy látszik minden hiába... Ahogy hallom a tegnapi "jól szervezett" küldöttválasztón esélye sem volt beférni még a 47 küldött közé sem. Hiába az erőfeszítései, úgy tűnik a klubtagoknak így is jó. Szerintem hagyja a fenébe az egészet, nem éri meg, van magának más baja is... vagy nem? Ha az elmúlt 1-2 év dolgaiba nem bukott bele a MAK vezetése, akkor gyakorlatilag bármit megcsinálhatnak. Szerkessze tovább ezt a honlapot és írjon inkább könyvet, abban talán több sikerélményben lesz része...
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár