Utolsó utáni pillanat a Magyar Autóklubban
Hírek, 2013. október. 23.
AS

Már csak egy napjuk van regisztrálásra azoknak az a közép-magyarországi Magyar Autóklub tagoknak, akik bele kívánnak szólni abba, hogy kik vezessék a jövőben az autós szervezetet.

 

Az Autóklub jelenlegi vezetése ugyanis nem bíz semmit a véletlenre, szeretné bebiztosítani jól fizető megbízatását a következő évekre is, ezért nagyon megbonyolította a választást. Azt, hogy mennyire jól fizető ez az állás, nem lehet tudni, hiszen a vezetés a javadalmazásáról szóló adatot is titkos információként kezeli, ami eléggé furcsa egy alaptevékenysége után adó- és illetékmentességet élvező társadalmi szervezetnél.

 

 

Tehát a MAK-vezetés természetesen maradna, a főtitkár nem kíván kiszállni – a hírek szerinti mesés fizetéséből és – a szolgálati Audi A8-ból. A tisztújítást tehát nem verik nagydobra, és regisztrálni kell már a küldöttválasztó gyűlésre is. A MAK azzal indokolja a regisztráció tényét, hogy sok tag van, tehát tudni kell, hány embernek foglaljanak termet. Ebben van ráció, de a valós ok sokak szerint az, hogy szeretnék kordában tartani a demokráciát. Régiónként választ küldöttet a klub, a legnagyobb létszámú Közép-Magyarországi Régió november 7-én dönt a küldöttekről. Itt csak az szavazhat, aki október 23-ig regisztrál a MAK-honlapon. Később ezek a küldöttek választanak elnökséget, és így elnököt, aki végső soron dönt a főtitkár személyéről, aki egy személyben meghatározza szervezet működését. Jó lenne, ha a választásról, és az elmúlt évek teljesítményéről minden klubtag tudna. Mert bár a klub nem nyilatkozik, lenne mit számon kérni a vezetésen. Például azt, hogy mi okozta az egy év alatti 912 millió forintos vagyonvesztést, mert míg az elmúlt évet 800 millió nyereséggel, az ideit 112 millió veszteséggel zárta az Autóklub.

 

Kérdések tehát lennének, és elszámolni való is. Ahhoz, hogy erre sor kerüljön, a jelenlegi szabályok szerint regisztrálnunk kell, majd küldötté válnunk. Ezután talán küldöttként feltehetjük a kérdéseinket is, amikre az egyszerű klubtagnak és az újságíróknak nem válaszolnak. Akit tehát érdekel a MAK vagyona, jövője, klubtag és Közép-Magyarországon lakik, október 23-ig regisztráljon itt.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár