Autóipari kiállítások november 7-9. között a Hungexpón
Hírek, 2013. október. 30.
AS

November 7-9. között egyszerre két járműipari szakkiállítást szerveznek a Hungexpón: a most először megtartott Automotive Hungary a magyar autógyártás teljes spektrumát vonultatja fel, az immár hagyományos Autótechnika pedig hazánk járműfenntartó-iparát mutatja be.

 

 

A magyarországi autógyárak, beszállítók, alkatrészgyártók és a járműiparhoz kapcsolódó oktatási intézmények is felvonulnak november 7-9. között az Automotive Hungary szakkiállításon, amelyhez hasonlót most először rendeznek a közép-kelet-európai régióban. A rendezvényt az országban egyre jelentősebb járműipar hívta életre: az Audi, a Mercedes-Benz, az Opel és a Suzuki mellett olyan meghatározó beszállítók is jelen vannak, mint a Bosch és a Continental. 2012-ben a magyar járműipar a GDP 10%-át állította elő, és a magyar export 25%-a a járműiparhoz köthető, míg 2014-ben a járműgyártás nagyságrendje elérheti a 4-500 ezer darabot és a 100 ezer foglalkoztatottat. Az Automotive Hungary teljes körűen mutatja be a járműipari ágazatot, egyben lehetőséget nyújt új üzleti kapcsolatok kiépítésére, pályaválasztás előtt álló fiataloknak is kínál látnivalót, valamint egy különleges bemutató révén megismerteti a magyar mérnökök és tudósok szerepét a világ autógyártásában.

 

A nyitónapon, 2013. november 7-én a négy nagy hazai autógyártó, az Audi, a Mercedes-Benz, az Opel és a Suzuki vezetői tartanak előadást.

10:15-kor Thomas Faustmann, az Audi Hungária Motor Kft. ügyvezetésének elnöke

10:45-kor Hisashi Takeuchi, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója

11:15-kor Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője

11:45-kor pedig Solt Tamás, az Opel Szentgotthárd Kft. ügyvezetője beszél.

 

Ugyanaznap délután 14 órakor Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., 15 órakor pedig Rábai Dániel, a Continental Hungária Kft. ügyvezetőjének előadása hallgatható meg. November 8-án és 9-én a fenti gyártók további szakemberein felül a PwC, az SMR, a Rába és a Bosch előadói mutatják be tevékenységüket, de részt lehet venni az a duális képzésről, az alternatív hajtásokról és a veteránautózásról szóló előadásokon is. Magyarok a világ járműgyártásában címmel kiállítás is nyílik, a magyar motorkerékpárok technikatörténete és Barényi Béla munkássága is szerepel a témák között.

 

 

Egy belépővel látogatható az Automotive Hungary mellett az Autótechnika kiállítás is, ahol a hazai autófenntartó-ipar beszállítói a teljes garázsberendezés-kínálatot mutatják be.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár