Hibrid kupét és turbós crossovert készített a Lexus
Hír, 2013. november. 4.
Auto2

RC néven mutatja be a Lexus az új generációs IS kupékarosszériás változatát a Tokiói Autószalonon, ahová az LF-NX crossover turbómotorral szerelt kivitelét is elviszi.

 

 

Elkészült az új generációs Lexus IS kupékarosszériás kivitele. Az RC nem csak az ajtók számában különbözik a lépcsőshátú középkategóriástól, hanem szinte minden részletében, ezért külön nevet is kapott.

 

 

A 4,7 méter hosszú, 1,84 méter széles és 1,4 méter magas, 2,73 méteres tengelytávú autó 18 colos ötküllős vagy 19 colos tízküllős könnyűfém kerekekkel választható. A kínálatban két kivitelt találunk: az RC 350 motorja 3,5 literes, V6-os benzines, míg az RC 300h a 2,5 literes, négyhengeres benzinmotorból és elektromotorból álló hibrid hajtást kapja.

 

 

Az RC olyan középkategóriás kupék ellenfele lesz, mint az Audi A5, BMW 4-es Coupé és Mercedes-Benz C-osztály Coupé, de várhatóan hamarosan az Infiniti is elkészíti a G Coupé utódját a Q50 alapjain.

 

 

A Tokiói Autószalonon egy másik újdonsággal is előáll a Lexus. A Frankfurtban bemutatott, markáns formájú LF-NX itt is megjelenik, ám immár kétliteres turbómotorral. A 4,64 méter hosszú crossover ismételt kiállítása azt jelzi, hogy a Lexus akár már a szériagyártású változaton is dolgozhat.
Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár