Hibrid kupét és turbós crossovert készített a Lexus
Hírek, 2013. november. 4.
AS

RC néven mutatja be a Lexus az új generációs IS kupékarosszériás változatát a Tokiói Autószalonon, ahová az LF-NX crossover turbómotorral szerelt kivitelét is elviszi.

 

 

Elkészült az új generációs Lexus IS kupékarosszériás kivitele. Az RC nem csak az ajtók számában különbözik a lépcsőshátú középkategóriástól, hanem szinte minden részletében, ezért külön nevet is kapott.

 

 

A 4,7 méter hosszú, 1,84 méter széles és 1,4 méter magas, 2,73 méteres tengelytávú autó 18 colos ötküllős vagy 19 colos tízküllős könnyűfém kerekekkel választható. A kínálatban két kivitelt találunk: az RC 350 motorja 3,5 literes, V6-os benzines, míg az RC 300h a 2,5 literes, négyhengeres benzinmotorból és elektromotorból álló hibrid hajtást kapja.

 

 

Az RC olyan középkategóriás kupék ellenfele lesz, mint az Audi A5, BMW 4-es Coupé és Mercedes-Benz C-osztály Coupé, de várhatóan hamarosan az Infiniti is elkészíti a G Coupé utódját a Q50 alapjain.

 

 

A Tokiói Autószalonon egy másik újdonsággal is előáll a Lexus. A Frankfurtban bemutatott, markáns formájú LF-NX itt is megjelenik, ám immár kétliteres turbómotorral. A 4,64 méter hosszú crossover ismételt kiállítása azt jelzi, hogy a Lexus akár már a szériagyártású változaton is dolgozhat.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár