Sportos kombiként érkezik a Subaru Levorg
Hírek, 2013. november. 20.
AS

Levorg néven mutatott be kombit a Subaru a Tokiói Autószalonon, a 4,69 méter hosszú autó háromszáz lóerős turbómotort kap.

 

 

Sziluettjét már megmutatta, most pedig teljes egészében leleplezte új modelljét a Subaru. A Levorg egyelőre csak prototípus, de már most tudni lehet, hogy nagyon hasonló formában kerül sorozatgyártásba. A kombi karosszéria 4,69 méter hosszú, 1,78 méter széles és 1,48 méter magas, a tengelytávolsága pedig 2,65 méteres. Az utóbbi adat megegyezik a szintén most leleplezett WRX méretével, ezért sejthető, hogy a Levorg is az Impreza alapjára épül.

 

 

Közvetlen benzin-befecskendezéses, boxer hengerelrendezésű turbómotorjai teljesen új fejlesztések. A kisebb 1,6 literes négyhengeres 170 lóerős teljesítménnyel és 250 Nm nyomatékkal, a nagyobbik pedig 2 literes, szintén négyhengeres, de már 300 lóerős teljesítményre és 400 Nm nyomatékra képes. Mindkét modell állandó összkerékhajtású, és mindkettőt fokozatmentes automata sebességváltóval szerelték, az erősebbnél nyolc előre beállított áttétel közt is váltogathat a vezető.

 

 

EyeSight néven sztereókamera figyeli a Levorg előtt az utat, az autót sávtartó asszisztenssel, ráfutásra figyelmeztető és vészfékező rendszerrel, valamint adaptív tempomattal is felszereli a Subaru. A Levorg januártól már rendelhető a japán piacon, az első példányokat tavasszal szállítják ki, azt azonban még nem tudni, hogy Európába is eljut-e a típus.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár