Nem minden új autó töréstesztje ötcsillagos
Hírek, 2013. december. 2.
AS

Az egyre szigorodó törésteszt-elvárások következményeként az Euro NCAP által újonnan összetört autók közül nem mind kapott ötcsillagos értékelést.

 

 

Tucatnyi új autó töréstesztjének eredményét hozta nyilvánosságra az Euro NCAP. A típusok nagy része a szigorodó követelmények ellenére is ötcsillagos értékelést kapott: ilyen a kompaktok közül a Mazda3 és a Peugeot 308, a prémiummárkák közt az Infiniti Q50 és a Maserati Ghibli, de a tölthető hibrid Mitsubishi Outlander PHEV és a furgonalapú Ford Tourneo Connect is megkapta a maximális csillagszámot.

 

 

Négy autó azonban a gyártójuk elvárása alatt teljesített. A legnagyobbat a BMW csalódhatott, hiszen az elektromos hajtású i3 is csak négy csillagot kapott, noha annyira bíztak a sikerben, hogy az eredmények nyilvánosságra hozatala napján idejekorán szétküldték a remélt ötcsillagos eredményről szóló közleményt. A Nissan is bízott a Note öt csillagjában, de hozzá hasonlóan a dél-amerikai piacra szánt, de európai országokban is bevezetendő Ford Ecosport, vagy a már jó ideje piacon lévő Volkswagen Transporter is négy csillagot kapott.

 

 

A négy csillagnak egyedül a Mercedes-Benz örülhetett, a Renault Kangoo alapjaira épülő Citan kisfurgon ugyanis egy korábbi teszten mindössze hármat szerzett. A gyártó akkor azt ígérte, hogy módosít a javítandó területen, ennek eredménye a megismételt teszt négycsillagos értékelése.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár