Jól van Tóni, nekitolattál a kukáknak!
Vélemény, 2013. december. 4.
AS

Itt van ez a Tóni, aki a szemünk láttára nőtt frakcióvezetővé. Közben persze polgármester is, hogy ebbe a feladatba belenőtt-e, most ne vizsgáljuk. Ha nem is passzent a kabát, túl van ő már azon a próbán.

Életpályáján a kezdeti időszak a legérdekesebb, amikor pelyhedző állú sihederként ő volt a párt verbális ökle, a durván megmondó ember. Most meg a sok-sok csiszolódás, sorjázás után finoman, de változatlan határozottsággal közli a párt véleményét, és amit mond, az úgy is lesz. Közben nekünk megmaradt Tóninak, de ez láthatóan nem bántja. Csak azt becézik, akit szeretnek – gondolhatja.

Tehát Rogán Antal úr! E bevezető után térjünk át az Ön autós, társadalmi, és egyben jogelméleti jelentőségű kinyilatkoztatására, amit az elmúlt idők legfelháborítóbb, szörnyűséges autós tragédiájáról írt. Ön nekiment a bírósági gyakorlatnak az elkövető házi őrizete miatt. Hogy Önben ez ügyben harag van, azt megértem. Bennem is van. Mindenkiben van, erre érzett Ön rá. Ez helyes. Ott egy kicsit ugyan eltévedt, hogy mi itt csak a luxuskörülményeket irigyeljük. Annak megítélésével, hogy mi a luxus és ebből ki mennyit érdemel, szintén vigyázni kell. Ha ez ügyben követni kéne a népítéletet, akkor érzésem szerint Ön is és én is költözhetnénk az otthonunkból. Ha engem kérdezne, akkor csak Ön költözne, no meg Rezesova, és még sokan mások, de én nem. Remélem, érti a mondatomban megbúvó mélységet és az iróniát.

Ha letisztítjuk a tényeket a bennünk gyökerező demagóg irigységtől és elvszerűen gondolkozunk, akkor is itt marad a súlyos és védhetetlen kérdés: mióta avatkozhat bele a politika a független bíróság ítéletébe? Tegnap lefeküdtem, és mire felébredtem, visszajött a „Tanú” kora? Csak nem!

Vissza a tényekhez, a sebesség, a vehemencia, amivel Ön kapcsolt és ráérzett a népharagra, az nem csak egyéni karrier és pártszempontból helyes, hanem társadalmi szinten is. Csak az irány rossz.

 

 

Ön, kedves Rogán úr, előremenet helyett hátramenetbe kapcsolt, és feldöntötte a létező összes kukát. Most tehát álljon meg, és gondolja végig higgadtan, hogy merre is kell mennie egy politikusnak a demokratikus intézményrendszerben, ha nem csak a saját, hanem az ország boldogulása is számit neki. Hogy hol lenne dolga?

Segítek, például a rendőrség működésénél. Ugyanis az a politikus dolga, hogy a személyi, szervezeti, anyagi feltételeket úgy rendeztesse a terület felelőseivel, hogy ne fordulhasson elő az, ami az adott ügyben előfordult. A szakszerűtlen helyszínelés miatt ugyanis a bíróság nem tudta figyelembe venni a bizonyítékokat, vagyis erősen gyanítható tényeket nem tudtak bizonyítani. Nos, ezen a területen miniszter kollégájával, a frakciójával és pártjával együtt tudna javítani Rogán Antal, a benne lévő és méltán csodált óriási ambícióval. Tehát induljon a „hátra” helyett „előre”, de ne feledje, mielőtt kihajt a forgalomba indexeljen és nézzen a tükörbe. Ez utóbbi még az irányjelzésnél is fontosabb.

Mi meg majd összetakarítjuk a szemetet, hiszen Ön valóban kiborította a kukát!

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár