Európában is kapható lesz az új Ford Mustang
Hírek, 2013. december. 6.
AS

Bemutatkozott a Ford Mustang új generációja, amely a V8-as mellett négyhengeres turbómotorral is készül majd, és az európai piacon is elérhető lesz.

 

 

Jövőre ötven éves a Ford Mustang, és az ebből az alkalomból bemutatkozó vadonatúj modell nem csak az Egyesült Államokban, hanem a világ több táján, így Európában is kapható lesz. Az új generáció azonnal felismerhető retró, mégis modern külsejéről, noha minden részletét átalakították.

 

 

Az új Mustang szélesebb és alacsonyabb lett: 4,78 méter hosszú, 1,92 méter széles és 1,38 méter magas, a tengelytávja 2,72 méteres. A tervezők szerint könnyebb és merevebb lett a karosszéria, az utastérben elsősorban a hátsó ülések helykínálata bővült, a csomagtér mérete 383 literes, amihez azt is hozzátették, hogy belefér két golfzsák. A műszerfalra 8 colos érintőképernyő került. Az autóból nyitott tetős változat is készül, a vászontető hét másodperc alatt nyitható ki.

 

 

Nem ez lesz az első alkalom, hogy négyhengeres motor kerül a Mustang orrába, hiszen 1974-ben már kínálták az autót egy 2,3 literes erőforrással. Az újdonság négyhengerese szintén 2,3 literes, de a modern Ecoboost motort kettős megfújású turbótöltővel, közvetlen befecskendezéssel és változó szelepvezérléssel szerelték fel. A teljesítménye 309 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 407 Nm.

 

 

Természetesen V8-as motorral is készül majd a Mustang. Az 5 literes erőforrás az elődből került át, ahhoz hasonlóan 426 lóerőre és 529 Nm nyomatékra képes, de a hírek szerint másfél éven belül bemutatják a több mint ötszáz lóerős változatát. Az amerikai piacon meghagyják a 3,7 literes V6-os alapmotort is háromszáz lóerővel. A Ford hatfokozatú kézi vagy szintén hatsebességes automata váltót kínál, utóbbit a kormányra szerelt váltófülekkel.

 

 

Most először független hátsó felfüggesztést szerelnek az autóba, hogy menettulajdonságai megfeleljenek az európai igényeknek is, a V8-ast pedig rajtautomatával is ellátják. A motorvezérlés, a kormányszervó, az automata váltó és a menetstabilizáló működését sport üzemmóddal lehet befolyásolni. A Mustang kerekei 19 colosak.

 

 

1964 óta mintegy kilencmillió Mustang készült, és az új generáció keresettebb lehet, mint elődje volt. Az autó 2014-ben mutatkozik be az európai autókiállításokon, a kereskedésekbe pedig várhatóan 2015-ben kerül.




Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár